MF DNES

Bože, ať gól platí! Hrdina Chorý křičel jako Tarzan

- — David Čermák

Nebývá úplně zvykem, aby hlavní hrdina zápasu už po hodině hry oddechoval na lavičce. Zachumlaný do deky usrkával z kelímku čaj a jen sledoval, jestli spoluhráči udrží vedení. Vedení, které zařídil on. Tomáš Chorý je tím, koho po včerejšku velebí celá Plzeň. Díky němu je Viktoria zpět ve hře o titul, protože před poločasem načal Slavii gólem na 1:0.

„David Limberský mi to krásně dal tou svou šajtličkou,“usmíval se po zápase. „Jsem šťastný.“

Ale bezprostře­dně po vedoucí trefě se moc dlouho neradoval: z očí mu sršely blesky, když sudí Franěk gestem zastavil hru a probíral situaci s kolegy u videa.

Po chvíli přišla úleva, Chorý naběhl před kotel a na oslavu zařval jako Tarzan: „Už jsem si říkal: bože, to snad není možné. Když gól platil, byla to dvojitá radost.“

V základní sestavě ho málokdo čekal, o to víc slávistům zápas znepříjemn­il. V soubojích odpadávali od jeho téměř dvoumetrov­é postavy, dokázal podržet míč, hodně rozdal, ale musel i přijmout.

„Už v prvním poločase jsem dostal ránu a v šatně se mi strašně motala hlava,“přiznal po utkání. „Chtěl jsem pokračovat a přemluvil jsem doktory, ale pak jsem se stejně nechal vystřídat. Zranění hlavy není žádná sranda.“

Po pětapadesá­ti minutách se svalil na trávník a téměř dvě minuty bez hnutí ležel. I slávista Ngadeu se přimlouval a gestikulov­al na spoluhráče, aby zakopli balon.

Když rozhodčí konečně hru přerušil, maséři museli Chorého podpírat. Celý mátožný pajdal podél postranní čáry směrem k lavičce, ale hřál ho dobrý pocit: fanoušci skandovali jeho jméno a děkovali za gól, který vrátil naději.

Už předtím mu musel spoluhráč Hubník pomáhat na nohy a kouč Vrba vycítil, že Chorý na hřišti dlouho nevydrží. Otočil se k lavičce a zavelel: „Bogy! Půjdeš tam.“

Bogy alias Jean-David Beauguel Chorého vystřídal a v závěru vítězství jistil druhým gólem.

Právě jeho jméno se čekalo v základní sestavě, ale Chorý dokázal, že francouzsk­ý čahoun v něm má silnou konkurenci.

„Už na podzim nám strašně pomohl. Teď dostává prostor, který si uhrál a vydobyl,“pochválil ho po zápase Vrba. Na koho asi ukáže příště?

 ?? Foto: ČTK ?? Góóól! Tomáš Chorý se raduje z prvního úspěchu Plzně.
Foto: ČTK Góóól! Tomáš Chorý se raduje z prvního úspěchu Plzně.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia