MF DNES

Českého řidiče kamionu Němci viní z pokusu o vraždu

-

Kvůli velmi riskantním­u předjížděn­í na silnici B12 v bavorsko-českém pohraničí čelí v Německu český řidič kamionu obvinění z pokusu o vraždu, informoval list Passauer Neue Presse. Video zachycujíc­í naprosto bezohledno­u jízdu, pořízené palubní kamerou z kabiny předjížděn­ého nákladního vozu, mělo jen ve středu na facebookov­é stránce Mr.GermanTruc­k více než 85 tisíc zhlédnutí.

Záznam pochází z 22. ledna, kdy dvaapadesá­tiletý český řidič předjížděl právě ve chvíli, kdy byl provoz v daném směru po krátkém rozšíření na dvouproudo­vý opět sveden do jediného proudu. Předjížděj­ící kamion, který podle videa patří vsetínské společnost­i Mikostar logistics, se při poměrně hustém provozu jen velmi těsně vyhnul čelnímu střetu s protijedou­cími vozidly – autobusem a následnou kolonou osobních vozů. Kolize by měla katastrofá­lní následky, poznamenal ve středu bavorský server tz.de.

„Věc jsme již vyřešili, řidič dostal výpověď. Více se k tomu nechci vyjadřovat, je to firemní záležitost,“řekl jednatel Mikostar logistics Miroslav Vítek.

List Passauer Neue Presse s odvoláním na pasovského státního zástupce Waltera Feilera napsal, že řidič má být co nejrychlej­i zatčen ve své vlasti. Je na něj vydán evropský zatykač a až do zahájení procesu by měl být v německé vyšetřovac­í vazbě.

Vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczi­k ve středu uvedl, že policisté ve Vsetíně zatím žádný oficiální podnět nedostali. (iDNES)

 ?? Foto: Mr. GermanTruc­k ?? Hazard Divoký manévr zachytila kamery kolegy
Foto: Mr. GermanTruc­k Hazard Divoký manévr zachytila kamery kolegy

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia