MF DNES

Kvůli údajné bombě evakuovali soud

-

OLOMOUC Policie včera evakuovala budovu Vrchního soudu v Olomouci. Anonym po půl deváté ráno ohlásil, že je tam bomba.

Soud měl mimo jiné vynést verdikt nad částí obžalovaný­ch v kauze otrav metanolem z pančovanéh­o alkoholu. Ti už byli v budově, jednání se kvůli události nakonec neuskutečn­ilo.

Budovu prohlížel i psovod se psem vycvičeným na vyhledáván­í výbušnin, zasahovaly desítky policistů, musela být uzavřena i přilehlá ulice, a to i pro hromadnou dopravu. Zaměstnanc­i soudu museli být evakuováni.

„Mimo jiné musely být evakuovány i děti z mateřské školy vedle soudu,“řekla olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Soud měl vynést verdikt v případu šesti obžalovaný­ch z ostravské větve takzvané metanolové kauzy. Krajský soud jim za ohrožování zdraví závadnými potravinam­i uložil tresty vězení v rozmezí od pěti let a čtyř měsíců do osmi let a čtyř měsíců.

„Momentálně je jednání zrušeno. Zatím není rozhodnuto, zda se uskuteční odpoledne, nebo bude nařízeno na jiný den,“nastínil mluvčí soudu Stanislav Cik.

Případ se vrátil odvolacímu soudu v Olomouci podruhé. První rozsudek vrchní soud zrušil a vrátil kraji. Ani s novým rozsudkem ale nebyla žádná ze stran spokojená.

Státní zástupce u pěti z šesti obžalovaný­ch žádá vyšší tresty, obžalovaní naopak vinu popírají a odvolací soud žádají většinou o zproštění. (stk, ČTK)

 ?? Foto: Stanislav Heloňa, MAFRA ?? Evakuace Vrchní soud v Olomouci měl zrovna včera vynést rozsudek v metanolové kauze. Bombu nahlásil anonym.
Foto: Stanislav Heloňa, MAFRA Evakuace Vrchní soud v Olomouci měl zrovna včera vynést rozsudek v metanolové kauze. Bombu nahlásil anonym.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia