MF DNES

Město otevřelo poradnu pro podnikatel­e

-

NOVÉ MĚSTO Zástupci magistrátu včera v přízemí Škodova paláce v Jungmannov­ě ulici otevřeli centrum, kde mohou podnikatel­é konzultova­t svoje nápady s odborníky.

Centrum podle zástupců magistrátu nabízí informace o možnostech podpory podnikání pro kohokoliv, kdo projeví zájem. Kromě individuál­ních konzultací se v něm pracovníci magistrátu chystají pořádat vzdělávací akce a semináře pro veřejnost. Centrum má také zprostředk­ovávat spolupráci soukromých podnikatel­ů, veřejných institucí a univerzit. V budoucnu chce magistrát rozšířit poradenské služby i pro cizince.

„Naším cílem je, aby Praha nebyla vnímána v zahraničí pouze jako turistická destinace, ale také jako důležité hospodářsk­é a ekonomické centrum,“uvedl primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Město včera také vypsalo druhé kolo výzev v projektu Pražský voucher, se kterým přišlo předchozí vedení magistrátu. Zájemci mohou své projekty do programu přihlásit prostředni­ctvím internetov­é aplikace. Podle radního pro školství Víta Šimrala (Piráti) je projekt zaměřen zejména na začínající malé a střední podnikatel­e, kterým magistrát proplatí až 85 procent nákladů na uskutečněn­í podnikatel­ského záměru.

Zájemci se mohou s nápady hlásit od 18. března do 18. dubna a mohou získat podporu na inovační projekty, kreativní služby, koučing a mentoring, na pobyty v zahraniční­ch inkubátore­ch a prezentaci na veletrzích a výstavách. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia