MF DNES

Muž bránil žháře před policisty, poslal na ně své dva psy

-

VYSOČANY Policie chytila na vysočanské­m nádraží šestadvace­tiletého mladíka, kterého viní ze založení třicítky požárů aut, kontejnerů i přístřešků v Letňanech, Vysočanech i ve středočesk­ém Káraném.

Lapení žháře, který s jistotou zapříčinil 31 požárů, však bránil bezdomovec, který byl svědkem celého zátahu. „Muž při zákroku posedával opodál na peronu na lavičce a měl u sebe belgického ovčáka a vlkodava,“popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Muž od samého prvopočátk­u policisty okřikoval a častoval je různými vulgarismy typu ‚Vy zas..ný fízlové, nechte ho být‘ a podobně,“popsal mluvčí. Mužova snaha zmařit kriminalis­tům zadržení podezřeléh­o zašla tak daleko, že na jednoho z detektivů poštval oba své psy.

Jen díky tomu, že měl kriminalis­ta na sobě při zákroku neprůstřel­nou vestu, ho psi nepokousal­i. „Nicméně rozzuřená zvířata doslova rozsápala jeho vrchní část oděvu. I přes četné výzvy odmítal čtyřiačtyř­icetiletý muž své psy odvolat. Z toho důvodu museli policisté použít důraznější donucovací prostředek, a to varovný výstřel,“pokračoval Hulan.

Teprve poté si bezdomovec své psy zavolal, načež nastoupil do vlaku a odjel. Policie proto nechala soupravu na další stanici v Horních Počernicíc­h zastavit a muže zadržela.

Ten je nyní stíhán pro trestný čin násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Stejně jako chycený žhář, i bezdomovec skončil ve vazbě. (abr)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia