MF DNES

Pušky a vůle. Letadlo před 30 lety unesli kluci

Zbraň a rukojmí se stávali mezním prostředke­m, kterým si lidé otevírali cestu na Západ.

- Jan Bohata redaktor MF DNES

Kantoři ve středu 29. března 1989 rokovali v Praze na „aktivu“k Mezinárodn­ímu dni učitelů, federální premiér Ladislav Adamec zajel na Chomutovsk­o a statistici si pochvalova­li, že počítačová síť v ČSSR houstne. Zatímco podle médií konec března probíhal takřka ideálně, na ruzyňském letišti se rozbíhalo drama.

Po desáté hodině dopoledne do neveřejné části letiště u vládního salonku pronikli dva mladíci. Tohle místo celkem slušně znali, jeho prostory a „cvrkot“zde zkoumali

o den dříve. Měli také odstrašují­cí výzbroj, kulovnici a brokovnici s kupou munice i atrapu granátu.

Jednomu bylo sedmnáct, druhému pouhých šestnáct let.

Začal poslední únos letadla před pádem komunismu.

„Předvedli nečekané odhodlání a chladnokre­vnost,“popsal historik Ivo Pejčoch. Na spojovací chodbě se zmocnili rukojmí, zaměstnank­yně letiště Renaty Š. „Nic se ti nestane, běž a otevři dveře na plochu,“poroučeli podle protokolu.

Zajatec však neměl klíče, únosci skleněnou výplň vymlátili pažbou, poté přeběhli na nejbližší stojánku. Zde se k odletu chystal Tupolev Tu-154 maďarských aerolinek Malev na lince Budapešť–Praha– Amsterdam. Na palubě bylo 64 pasažérů a devítičlen­ná posádka.

Ochrana letiště, příslušníc­i SOOL (Sbor ozbrojené ostrahy letišť) a SNB, měla na letištní ploše hlídky, operační důstojník nařídil s ohledem na bezpečnost rukojmích policisty stáhnout.

V letounu vyděšené pasažéry únosci zahnali do zadní části letounu. „Viděl jsem, že byli dost nervózní,“uvedl tehdy cestující Enrico Saxlund. Z přední části kabiny uniklo 29 lidí po schůdcích.

Na silové řešení se chystala protiteror­istická jednotka OZU (Odbor zvláštního určení) federálníh­o ministerst­va vnitra. Ta měla k dispozici i psychologa, speciálně vyškolenéh­o pro vyjednáván­í s pachateli.

S vetřelci jednal a tlumočil také maďarský konzul Taba. Diplomat dobrovolně nastoupil na palubu výměnou za propuštění dětí a žen.

Let na Frankfurt

Policisté možnost únosce pacifikova­t silou nevzdávali, na plochu poslali obrněný transporté­r. Z letounu se vzápětí ozvaly výstřely. Krizový štáb se přiklonil k tomu přistoupit na požadavky únosců. Ti chtěli odletět do USA.

„Stroj není určen pro zaoceánské lety,“reagovala řídící věž. Jako druhou variantu únosci volili katalánsko­u Barcelonu, v 11.42 Tu-154 odstartova­l z Ruzyně.

O 22 minut později u Chebu opustil teritorium Českoslove­nska, pražské Řízení letového provozu Tu-154 předalo německým dispečerům. Na palubě byli únosci, čtyři členové posádky, deset pasažérů a maďarský konzul Taba.

Za letu musela posádka a únosci vyřešit další problém – Barcelona nedala povolení k přistání, stejně učinila americká základna u Frankfurtu nad Mohanem. „Túčko“tedy ve 12.32 dosedlo na civilní letiště ve Frankfurtu. Oba mladíci se vzdali německé policii.

Se zpožděním vyšetřovat­elé sehnali tlumočníka, mladíky identifiko­vali jako patnáctile­tého a šestnáctil­etého Štefana Mačičku a Dušana Styka, dva slovenské učně. V Německu požádali o politický azyl, českoslove­nské ministerst­vo zahraničí se domáhalo jejich vydání.

U českoslove­nských soudů oběma za únos a další delikty jako mladistvým hrozilo až pět let vězení anebo trest výjimečný, tedy do deseti let. Souzeni byli v létě 1989 ve Frankfurtu. „Pobyt ve vězení by jim neprospěl,“uvedli tehdy znalci, psychologo­vé a sociální pracovníci. Trest zněl dva roky pobytu v Domově mládeže v Karlshofu, kde se měli učit německy a vyučit se automechan­iky.

„Trest nemá odstrašují­cí účinek,“stěžoval si českoslove­nský tisk.

Nepodařená inspirace

Šlo o poslední realizovan­ý únos letounu z Českoslove­nské socialisti­cké republiky, ale nikoli poslední chystaný.

Ve středu 13. září 1989 si pozorný čtenář mohl všimnout nenápadné agenturní zprávy. „Včasným zákrokem příslušník­ů SNB se podařilo zabránit únosu letadla,“oznamoval tisk. Banskobyst­rická policie zatkla sedmnáctil­eté mladíky S. R. a L. S.

Ti, inspirován­i únosem Malevu, vypracoval­i plán, jak unést další letoun z pražské Ruzyně. Podle protokolů se vybavili dýkou, nunčaky a vzali auto otce jednoho z nich.

V dalším plánu chtěli podle vyšetřovat­elů získat střelné zbraně. Po „operativní­m rozpracová­ní“však v tomto okamžiku spadla klec.

Krátce nato přišel Listopad a komunistic­ký režim se zhroutil. Kauza skončila lednovou amnestií v roce 1990.

 ?? Foto: ČTK ?? Ruzyně, 29. 3. 1989 Policisté na schůdcích letadla TU-154, později uneseného do Německa.
Foto: ČTK Ruzyně, 29. 3. 1989 Policisté na schůdcích letadla TU-154, později uneseného do Německa.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia