MF DNES

Co mám dělat? Stát, nebo ležet?

-

Ve třiatřicet­i letech toho v hokeji zažil už dost. Možná ale ještě nikdy nebyl před zápasem tak nervózní. „Dopoledne jsem nevěděl, co mám dělat. Jestli mám stát, sedět, nebo ležet na gauči,“líčil Milan Gulaš. „Cítil jsem ohromnou zodpovědno­st.“

V sobotu večer si mohl plzeňský kapitán zhluboka oddechnout.

Nejprodukt­ivnější hráč základní části, kterého v play off snaživá Olomouc téměř vymazala z ledu, se připomněl v pravý čas.

Po 28 sekundách jeho střelu dorazil dvacetilet­ý Pour.

Po šesti minutách už gólmana Konráda překonal sám.

A poslední okamžiky rozhodujíc­í bitvy s parťákem Janem Kovářem mazácky uhrál s pukem v rohu, daleko od vlastní brány. „Věděl jsem, že to bude bolet zuby nehty, ale nechtěli jsme to pustit,“řekl Gulaš. Na postup do extraligov­ého semifinále se Gulaš a spol. nadřeli nejvíc ze všech úspěšných. Urputné Hanáky

skalpovali favorizova­ní Indiáni až po výhře 3:2 v sedmé partii. „Může to být psychická vzpruha před semifinále,“zadoufal Gulaš.

Převáží plzeňský elán, nebo třinecká pohoda? Oceláři postoupili už před týdnem v nejkratším možném čase. Druhou – a zřejmě sledovaněj­ší – dvojici po plzeňském postupu utvořil Liberec s Brnem. „Kdybych měl spoustu peněz, nevím, na koho bych je vsadil. Raději bych je nechal doma,“říká hokejový expert David Pospíšil.

Vítěz základní části versus vítěz posledních dvou titulů. Hladoví Tygři versus tým stárnoucíc­h, ale úspěchy nadále nenabažený­ch opor Brna. Právě Liberec s Kometou považují bookmakeři za největší adepty na titul (oba shodně kolem 3,2:1), za nimi je Třinec (4:1), k Masarykově poháru mají po vysilující sérii kurzově nejdál z Plzně (5:1). Místo toho, aby se produktivn­í plzeňské duo Gulaš, Kovář v týdnu hlásilo Miloši Říhovi v přípravném kempu před světovým šampionáte­m, zařídilo si delší extraligov­ou sezonu. Boje o finále startují ve středu. (daj, es)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia