MF DNES

Mistři, vy neumíte vyhrávat?

Fotbalová liga

-

Jan Palička

David Čermák

objev sezony. Chytil tolik příležitos­tí, tolikrát si rukavicemi spokojeně tlesknul o sebe. „Zase jsme udělali z gólmana nejlepšího hráče kola,“povzdechl si jediný slávistick­ý střelec Jan Bořil po remíze 1:1.

Sparta dopadla ještě hůř a utnula vítěznou euforii z roku 2019. První ztráta, první porážka a manko na druhou Plzeň vzrostlo na osm bodů. Na sparťansko­u obhajobu nutno říct, že tým nesehrál nejhorší zápas jara. Během dvaceti minut měl v Boleslavi tři šance, před brankou však zmatkoval. Bez stále zraněného vůdce Dočkala se ukázalo, že Sparta ještě není tak silná, aby dokázala zahozené tutovky lehce hodit za hlavu a dál do soupeře bušit. Postupem času tlak vymizel, takže se i Mladá Boleslav mohla rozjet. Ve druhé půli hru vyrovnala a v závěru, kdy vedla, Spartu úplně vymazala ze hřiště.

„Závěr byl z naší strany hodně trapný,“ulevil si trenér Zdeněk Ščasný v televizním rozhovoru.

Pravým testem před blížící se nadstavbou tak budou pro Spartu příští dva zápasy: za týden doma se Zlínem a pak derby na Slavii.

Jak to celé skončí?

Slavia drží trumfy.

Sparta po víkendu nedrží nic. Nejistá Plzeň může doufat. Pokud jste plzeňský zápas neviděli, možná neuvěříte, že úřadující mistr mohl vyhraný duel s Bohemians prohrát. Deset minut před koncem, za vyrovnanéh­o stavu 2:2, pálil ruský záložník Ljovin do odkryté branky. Mohl (a měl) rozhodnout, jenže do střely mu padl obránce Řezník. Chvíli poté se na druhé straně trefil náhradník Chorý a 3:2 pro Plzeň.

A liga dostala lehkou zápletku.

 ??  ?? Fortuna liga
Fortuna liga
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia