MF DNES

Sparta přežila

To bylo drama! Favorit proklopýta­l do semifinále po penaltách

- Fotbalový reportér MF DNES

David Čermák

Koledovali si. Tak moc, že ještě pár vteřin před koncem prodloužen­í prožívali klinickou smrt. Nakonec ale sparťanští fotbalisté postup do semifinále domácího poháru ubojovali. Urvali. Ukopali. Přímo vydřeli. V Teplicích je zachránil gól ve 121. minutě a pak zvládnutý penaltový rozstřel.

Vítězství sparťany dostalo do euforie, celá lavička, kde se hráči i trenéři emotivně drželi za ramena, vybouchla nadšením.

Záložník Kanga, který mazácky proměnil rozhodujíc­í penaltu, ze sebe okamžitě serval dres a do půl těla se producírov­al před zklamanými teplickými fanoušky.

Úplně jinou jízdu ve čtvrtfinál­e předvedla Slavia, Karvinou s lehkostí smetla 5:0.

Ale zpátky do Teplic, kdyby Sparta zápas nezvládla, bylo by na Letné dusno. Po víkendové porážce v Mladé Boleslavi se rozplynula iluze pohody, která po suverénním vstupu do jara mezi sparťany zavládla.

Čtvrtfinál­e v Teplicích po ní ještě nabralo na důležitost­i, protože

Sparta domácí pohár potřebuje vyhrát, aby aspoň trochu zachránila další matnou sezonu.

Tenhle cíl je po včerejšku blíž, ale dlouho se zdálo, že se ztrácí v nedohlednu.

Hosté sice vedli po gólu náhradníka Plavšiče, který na jaře naskočil poprvé, ale jinak se skoro celých devadesát minut trápili.

Zatímco v Boleslavi aspoň začali aktivně, v Teplicích dlouho nevymyslel­i nic a nechali hrát domácí. Ty nezlomil ani gól ze 75. minuty, v závěru dokázali zabrat a v nastaveném čase vyrovnat díky Jeřábkovi.

Až v prodloužen­í zápas nabral tempo a proměnil se v drama. Teplice díky Hoškovi vedly, stačilo jim ubránit poslední sparťansko­u akci a postup mezi čtyři nejlepší by je neminul. Jenže neuhlídaly Kangu, nejlepšího sparťana na hřišti: po jeho přistrčení vyrovnal v poslední možné chvíli Drchal a šlo se na penalty.

Hosté zahodili jednu, domácí dvě: po ráně Ljevakovič­e se ještě dlouho třáslo břevno.

I to Spartě pomohlo udělat další krok k vytyčenému cíli.

 ?? Foto: ČTK ?? Rozhodnuto Sparta v Teplicích zvládla zápas plný obratů a je v semifinále poháru. Rozhodl Kanga.
Foto: ČTK Rozhodnuto Sparta v Teplicích zvládla zápas plný obratů a je v semifinále poháru. Rozhodl Kanga.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia