MF DNES

Müller, Kocáb a Soukup zahrají nejen šansony

- — Václav Hnátek

PRAHA Na letošní podzim se chystá opravdová lahůdka. Tři výrazné osobnosti české a slovenské hudební scény vyrazí společně na turné. Šansony a jiné písně, jak se chystaná šňůra jmenuje, zahrají a zazpívají Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup. Začnou 21. října v Plzni.

„S myšlenkou přišel můj manažer a kapelník Juraj Kuchárek a já to považoval za velmi dobrý nápad. Michaela Kocába si velmi vážím a mám ho rád, stejně jako Ondřeje Soukupa, a upřímně se těším, že spolu strávíme skoro půl roku,“říká Müller. Hrát se budou mimo jiné šansony z autorské dílny Hapky a Horáčka z alba V penzionu svět, u jehož nahrávání se s Kocábem poprvé pracovně setkali.

„Ale přidáme i nějaké ověřené vypalovačk­y, které lidé mají rádi. V jiných verzích i jiných aranžmá. Mám rád, když s písněmi pracujeme, a vždy jsem zvědavý, jak na to lidé zareagují. Zatím to přijímali s nadšením,“dodává Müller.

Perný půl rok

„Zvažoval jsem to jen z hlediska časového, protože jsem opravdu velmi zaneprázdn­ěn, a když jsem slyšel, kolik těch koncertů bude, popravdě mě to stále trochu děsí. Z hlediska uměleckého jsem však neváhal ani chvíli,“tvrdí Kocáb. Třetí do party se s Müllerem dosud pracovně nepotkal, přiznává však, že jeho i jeho tvorbu má rád. „Patří k té inteligent­nější části naší popkultury,“vysvětluje Soukup.

Turné odstartuje 21. října v plzeňském Depu. Den poté se trojice s kapelou představí v pražském Foru Karlín. Následovat bude Liberec, Ostrava, Olomouc, Hradec Králové, České Budějovice, Žďár nad Sázavou, Uherské Hradiště a série koncertů se završí 22. prosince v Janáčkově divadle v Brně. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketport­al.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia