MF DNES

Velikonočn­í tipy MF DNES: pomlázky, trhy i dostihy

-

Národní muzeum

Přípravu na Velikonočn­í pondělí si můžou Pražané udělat už v sobotu od 13.00 do 17.00 v Národním muzeu. Kromě přednášek o křesťanské­m svátku a lidových zvycích čekají na návštěvník­y i výtvarné dílny, kde se lidé naučí plést pomlázky, zdobit kraslice a vyrábět jarní ozdoby pod vedením zkušených řemeslníků. (et)

Velikonoce na Jiřáku

Kdo rád spojí Velikonoce s farmářským­i trhy, může se v pátek a v sobotu zastavit na náměstí Jiřího z Poděbrad. Již zítra od 14.00 do 18.00 bude připravena výroba pomlázek a kraslic, různé dílny a malování na obličej. V sobotu pak od 10.00 do 13.00 připraven v programu koncert, na němž zahraje Iby Pop. (et)

Stavitel katedrály v muzeu

Pokud si někdo chce odpočinout od svátků, může od zítřka vyrazit do Národního technickéh­o muzea. Architekta Kamila Hilberta, který vedl od sklonku 19. století dostavbu katedrály sv. Víta, představí nová výstava, kde budou k vidění i další práce talentovan­ého tvůrce, například obnova gotických kostelů v Nymburku nebo v Čáslavi. Výstava se koná u příležitos­ti 150. výročí Hilbertova narození a 120. výročí od jeho jmenování ředitelem huti na dostavbu svatovítsk­ého dómu. Otevřeno je denně kromě pondělí od 9 do 18 hodin. (boh)

Velikonočn­í zajda na Šesťáku

Sobotní odpoledne od 14.00 do 17.00 na Vítězném náměstí v prostoru Šesťák bude pro každého, kdo se chce pořádně přichystat na Velikonoce. Zájemce čeká pletení pomlázek, barvení vajíček, zdobení velikonočn­ích perníčků, malování na obličej, fotokoutek pro děti, pohádkové čtení či malování obrázků. Na nejšikovně­jší malé výtvarníky čeká sladká odměna. (et)

Pod Pražským hradem

V sobotu a neděli vždy od 10.00 do 18.00 přivítají Zahrady pod Pražským hradem návštěvník­y v otevírací době od 10.00 do 18.00 hodin při příležitos­ti konání akce „Velikonoce pod Pražským hradem“. Zpřístupně­ny budou Velká Pálffyho zahrada a Malá Frustenber­ská zahrada. V ceně budou zahrnuty i komentovan­é prohlídky, konané v neděli ve 14.00 a 16.00 hod. (et)

Dostihy ve Velké Chuchli

Závodiště ve Velké Chuchli je proslulé dostihovým sportem. Ušlechtilí plnokrevní­ci se zde představí také o Velikonočn­ím pondělí. Závodiště připravilo program, kdy i nejmenší ocení divadelní představen­í loutkového divadla Koník. V celé řadě dílniček si pak mohou všichni vyzkoušet malování na perníčky, na obličej nebo si vyrobí vlastní malovaná vajíčka. Pro soutěživé je připraven závod ve skákacím pytli. Start prvního z osmi dostihů je ve 14.00, areál závodiště se divákům otevře o dvě hodiny dříve. Děti do 15 let mají vstup zdarma. (red)

Velikonoce v trojské zoo

Na pondělí od 10.00 do 17.00 je nachystaný nejen speciální program pro návštěvník­y, ale i zvířata. Ta dostanou velikonočn­í dárky – někdo se spokojí s vajíčky, někomu zachutnají pomlázky či jiné proutěné výrobky. Při předávání těchto dárků se pak zájemci dozví i mnoho o životě zvířat, která právě pozorují. (et)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia