MF DNES

Spartu dusí marodka

Ve fotbalové lize chybějí poslední dvě kola před následnou nadstavbou

- Reportér MF DNES

Petr Procházka

PRAHA Dvě kola chybějí do konce základní části fotbalové ligy. V předešlých letech už by prakticky bylo rozhodnuto o všech klíčových pozicích, jenže letos bude následovat ještě nadstavba, pro níž si mužstva musejí připravit pozici.

O co tedy ještě nyní hrají pražské týmy?

Zítra míří do Zlína a za týden hostí Olomouc. Ligu vede o pět bodů, ale hromadí se únava z náročného programu. Ztrácet Slavia příliš nemůže, v nadstavbě by na ní Plzeň mohla zaútočit.

„S nadstavbou je sedm kol do konce, všichni víme, jaký je náskok. Kdyby nám někdo řekl na začátku ligy, že budeme mít v téhle fázi pět bodů k dobru, tak bychom to brali a byli bychom nadšeni. Máme všechno ve svých rukách. Když budeme hrát dál takhle a podávat takovéhle výkony, tak uhrajeme body, které budeme potřebovat, a nemusíme se na nic jiného koukat,“věří v titul trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia.

V neděli přivítá Karvinou a na závěr jede do Opavy. Ztráta na druhou Viktorii Plzeň narostla na deset bodů, takže Sparta musí ze

Sparta.

třetí figury koukat spíš pod sebe.

„Potřebujem­e doma bodovat, ale zápas vyhlížíme s pocitem, že máme dost zraněných hráčů, takže pro nás je prioritou dát kádr zdravotně do pořádku,“sdělil před víkendem sparťanský kouč Zdeněk Ščasný. Chybět mu může až osm hráčů, ať už kvůli trestům či kvůli zranění. „Na Slavii jsme před týdnem pustili soupeře do několika nepříjemný­ch situací, takže to je věc, kterou musíme vylepšit, ale neznamená to, že budeme dělat změny. Karviná se od příchodu Franty Straky proměnila, hrají hodně náročný, pracovitý fotbal a jsou i překvapivě dobří na balonu. Zápas nesmíme podcenit z hlediska, že jsou v tabulce tam, kde jsou.“

Zítra vyzvou doma Jablonec a končí na Slovácku. Jen bod náskok na čtrnáctou příčku, jejíž majitel bude muset bojovat o ligu v baráži. Bohemka ještě nutně potřebuje zabrat, jak před nadstavbou, tak i potom v ní. Fanoušci by si přáli zlomit předlouhou sérii, v níž tým nevyhrál v domácím prostředí.

Bohemians.

„Čeká nás velmi těžký soupeř. Ne náhodou hrál Jablonec Evropskou ligu a má tam kluky, kteří jsou jak zkušení, tak velmi talentovan­í. Věřím, že fanouškům ukážeme stoupající tendenci, protože naše výkony v posledních zápasech jsou velmi dobré,“burcuje záložník Kamil Vacek. „Nemáme se čeho bát, jsme odhodlaní nechat na hřišti všechno a zlomit tu nepříznivo­u (domácí) sérii, protože si myslím, že každý musí vidět, co všechno pro to děláme. Věřím, že tohle bude zápas, kdy se nám to povede.“

Zítra přivítá Mladou Boleslav a za týden jede do Plzně. Tým z Julisky se krčí na poslední příčce a jedinou touhou Dukly je předposled­ní, patnácté místo. Z něj se totiž jde do baráže, poslední celek se propadne do druhé ligy přímo.

Každý z následných duelů, a to na konci základní části i v nadstavbě, tak je pro Duklu klíčový.

„Proti Mladé Boleslavi bychom chtěli navázat na slibný začátek minulého utkání v Jablonci, ale tentokrát s bodovým ziskem. Boleslav bojuje o první šestku, navíc se jí po trestu vrací nejlepší ligový střelec Komličenko. O to to bude pro nás těžší, ale já věřím, že pokud podáme maximálně koncentrov­aný a disciplino­vaný výkon, můžeme doma zvítězit. V naší situaci tři body nutně potřebujem­e,“řekl kouč Dukly Roman Skuhravý.

Dukla.

 ?? Foto: Ondřej Hájek, ČTK ?? Zaberou doma? Před týdnem se Bohemians radovali z vítězství v Teplicích, ale doma se jim vyhrát předlouho nedaří. Zítra mají další možnost proti Jablonci, celé kolo začíná v 17 hodin, vysílá O2 TV Sport.
Foto: Ondřej Hájek, ČTK Zaberou doma? Před týdnem se Bohemians radovali z vítězství v Teplicích, ale doma se jim vyhrát předlouho nedaří. Zítra mají další možnost proti Jablonci, celé kolo začíná v 17 hodin, vysílá O2 TV Sport.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia