MF DNES

Před zápasem jsem byl celý den v kostele

- — Petr Lundák

Vprvní třetině ho tahalo tříslo, a tak její polovinu vynechal. To už měl Jaromír Jágr za sebou dva zářezy, ve druhé části v Českých Budějovicí­ch přidal další dva a jeho Kladno díky čtyřem trefám a výhře 4:2 postupuje do hokejové extraligy.

„Jedna věc je se tam dostat, další tam odehrát sezonu,“říkal Jágr s nadhledem pár minut po dokonání úspěchu.

Jaký je to pocit?

Abych byl upřímný, už jsem v posledních dnech spíš přemýšlel, co dál. Já jako majitel už musím přemýšlet jinak než hokejisti. Hrozně rád bych se věnoval jen hokeji, ale ono to nejde. V mojí hlavě to šrotuje daleko víc než jen kolem hokeje.

Ale stejně jste dal čtyři góly.

Hele, dneska je Velký pátek, velký den, je to můj den. (směje se) Celý den jsem byl v kostele a z něj jsem pak šel sem.

Věřil jste, že se v baráži tak rozehrajet­e?

Hlavně jde o to, že jsem nehrál celý rok, dá se říct, že dva roky. A v 47 letech nehrát dva roky hokej, to ztratí jakýkoliv hráč. Bylo by těžké vrátit se i pro Maria Lemieuxe nebo Waynea Gretzkého. Já jsem odehrál jen čtyři zápasy základní části a pak jsem se znova zranil. I když jsem to nikomu nemohl říkat... (směje se) Ale nemohl jsem trénovat. Postupem času jsem se do toho dostával, trénoval jsem po nocích. Věřím tomu, že čím víc trénuješ, tím lepší budeš. Nevěřím, že někdo jiný trénoval dvakrát denně s vestami jako já, takže jsem věděl, že se to musí ukázat. Je to jenom otázka času.

I to pomohlo k tomu, že máte jistou extraligu dvě kola před koncem baráže.

Asi bychom tomu nevěřili, kdyby nám to někdo řekl po prvních dvou kolech, kdy jsme neměli ani bod a skóre 0:7. Ale u nás v kabině jsme si pořád věřili. Věděli jsme, že jsme nehráli špatně. Jen to nebylo z naší strany hrané chytře, hráli jsme moc otevřeně. Extraligov­é týmy nám prostě daly školu, kterou nám prakticky pomohly. Poučili jsme se a začali jsme hrát úplně jinak.

Uvidí vás fanoušci v příští sezoně na ledě?

Uvidíme. Nic neslibuju ani neříkám, že ne. Záleží, jak se budu cítit. Jaké budeme mít mužstvo a jak se nám bude dařit.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia