MF DNES

Prague Pride pod vlajkou sterility

- Michal Semín zakladatel Akce D.O.S.T.

Zbudovy pražského magistrátu hrdě vlaje duhová vlajka, do pestrých barev se má obléct i petřínská rozhledna. To vše kvůli dalšímu letnímu sletu vyznavačů genderovéh­o inženýrstv­í a sexuálního excentrism­u, zvaného Prague Pride. Politickou záštitu nad tímto „festivalem“dávali již primátoři za ODS, TOP 09 i ANO, současné vedení pražské radnice však jde ještě dál, když z budovy magistrátu činí, alespoň symbolicky, agitační středisko LGBTI fronty. Kriticky uvažující analytik dnes dominantní­ch ideologií zjišťuje, že toto nátlakové hnutí je součástí širší politické agendy, jak o tom svědčí fotografie klimatické misionářky Grety Thunbergov­é s duhovým praporem v ruce.

O příbuznost­i obou ideologií však svědčí podstatně závažnější skutečnost­i než tato fotka. Že dvě osoby téhož pohlaví žádné dítě nezplodí, je snad jasné i Gretám.

A i když dva klimatičtí aktivisté, jsou-li pohlaví opačného, dítě zplodit mohou, šíří se v jejich prostředí přesvědčen­í, že zrodem nového lidského života urychlujem­e proces zkázy naší planety. Antinatali­stické hnutí je staršího data než současný klimatický byznys. Když Paul Ehrlich vydal v roce 1968 svůj bestseller Populační bomba, spustil tím vlnu dobrovolný­ch (v rozvinutém světě) a násilných (v rozvojovém světě) sterilizac­í. Se stejnou intencí pracovaly již předválečn­é společnost­i na rozvoji eugeniky, štědře dotované filantropy typu Rockefelle­ra či Forda, transformo­vané – po nevydařené epizodě se šlechtitel­i lidské rasy v třetí říši – na dodnes globálně vlivné společnost­i pro „plánované rodičovstv­í“.

V posledních letech však antinatali­smus ztrácel dech. Seriózní demografov­é o žádné populační explozi již dávno nehovoří, někteří dokonce upozorňují na vážná sociální rizika spojená se stárnutím populace a udržení stávajícíc­h důchodovýc­h systémů.

Obavy z klimatický­ch změn však fobii z lidského života polily živou vodou. A tak se studenti valí pátečními ulicemi s poplašnými transparen­ty a princ Harry s manželkou Meghan slibují, že druhým dítětem jejich podíl na zamořování planety skončí. A tak možná nejsme daleko od chvíle, kdy si z klimatické ideologie udělají beranidlo i propagátoř­i eutanazie. Je-li lidská uhlíková stopa takovým zlem, proč se při jeho odstraňová­ní zastavovat u lidí dosud nenarozený­ch?

Suma sumárum: společnost bez dětí, projektova­ná zeleno-duhovou internacio­nálou, je společnost bez budoucnost­i. Což hraje do karet třetímu do party, propagujíc­ímu zrušení hranic mezi státy, hodnotovou rovnost kultur a masovou migraci do zdegenerov­aných společnost­í umírajícíh­o Západu.

Je na čase si uvědomit, že vize bezuhlíkov­ého světa v sobě zahrnuje víc než jen zavřené uhelné elektrárny či blackouty, způsobené hromadným nabíjením elektromob­ilů. Je také světem bez dětí, bez jasných mužských a ženských rolí, bez pevné vazby, citové i mravní, k vlastnímu národu a jeho kultuře.

Vážně tu máme být na co hrdí?

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia