MF DNES

Šikovná mánička se vrací do Sparty

Mladý hokejista Albert Michnáč podepsal dvouletou smlouvu

- Redaktor MF DNES

Robert Rampa

PRAHA Světlé vlasy po ramena, rychlé pohyby, šikovné ruce, vstřelený gól. Číslo 44 v dresu Sparty v úterý proti Slavii hned udivilo.

O koho jde? To se po třech letech ze zámořské juniorky vrací do mateřského klubu Albert Michnáč. „Jsem tu doma,“řekl včera útočník po podpisu dvouleté smlouvy.

Nejde o posilu v pravém slova smyslu. Zatím, protože schopnosti na to 20letý Michnáč určitě má.

S místem v sestavě napevno ještě počítat nemůže. Tři roky strávil v kanadské juniorce, teď se rozhodl pro návrat domů, takže musí nejdřív přesvědčit. „Hlavně se po mně chce, abych dobře bránil, jsem mladý,“říká.

„Hledal jsem angažmá, Sparta hned řekla, že má zájem. Jsem odchovanec, prostředí znám. A konkurenci nevnímám,“dodává rázně. „Nekoukám kolem sebe.“

Pražský klub bez pochyby zaujal. Fanouškům se předvedl poprvé v úterý, když v derby se Slavií vstřelil gól.

„V přípravě velice mile překvapil. Nyní je pouze na něm, zda se dokáže prosadit do základního kádru. Je výborně bruslařsky a silově vybavený, nechybí mu zdravá drzost a ctižádosti­vost,“poskytl pro MF DNES vyjádření mluvčí Sparty Marek Táborský.

Podobně po utkání hovořil i hlavní kouč Uwe Krupp: „Jeví se opravdu dobře, výborně pracuje před brankou, v soubojích. Dal gól. Určitě ho budeme důkladně pozorovat.“

Zajímalo se i Kladno

„Proč jsem skončil v zámoří? Už jsem chtěl přejít na seniorský hokej.“Albert Michnáč, posila Sparty

Proč se vlastně útočník ze zámoří vrátil? Vždyť v juniorské OHL se v týmu Saginaw Spirit neztrácel. Největší hvězdy jsou sice schopny získat v lize téměř dvojnásobe­k, přesto Michnáč posbíral slušných 167 bodů ve 214 zápasech.

„Potřebuju přejít na seniorský hokej, já fakt nevím, prostě jsem v zámoří skončil, jde o mé rozhodnutí,“nechce český talent zacházet do podrobnost­í.

Zároveň prozradil, že ve hře jsou i jiné extraligov­é kluby v Česku, pokud by angažmá ve Spartě nevyšlo.

Jedním z vážných zájemců by mělo být středočesk­é Kladno, kde ještě loni pracoval sportovní ředitel Sparty Petr Ton. „O zájmu jiných klubů jsme věděli,“souhlasí mluvčí Táborský.

Přijít o Michnáče klub však nechtěl. Tak s ním podepsal dvouletou smlouvu a dal mu příležitos­t přesvědčit.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia