MF DNES

Jílek: Dobrý výkon, byli jsme lepší. Není hotovo

- — David Čermák

Nikdy nekoučoval zápas před prázdným stadionem. A skutečnost byla ještě horší, než si dovedl představit.

„Šílené pocity. Hrát takový zápas bez diváků je hrozné a atmosféra na mě dolehla víc, než jsem očekával,“přiznal Václav Jílek, kouč fotbalové Sparty. Smolná remíza 2:2 s Trabzonspo­rem dojmy znásobila, přesto tým převážně chválil.

Mířili jste za vítězstvím a pak nezvládli posledních deset minut. Proč?

Udělali jsme dvě individuál­ní chyby a soupeř je potrestal. Ale měli bychom se bavit o devadesáti minutách a velmi dobrém výkonu. Celý zápas jsme byli lepší, ale před brankou to nepotvrdil­i. Měli jsme dát víc gólů.

Tohle budete hráčům vytýkat nejvíc?

Byli jsme ukvapení na poslední třetině hřiště, v závěru moc hektičtí. Měli jsme zklidnit hru a neztrácet zbytečně balony, to nahrávalo soupeři. A na posledních dvaceti metrech nám schází lepší řešení. Vpředu jsme moc spěchali.

Jenže lepší výsledek vám nakonec vzaly dvě chyby v obraně.

Byly to nedůsledno­sti, takticky jsme ty situace nedohráli. Ale nedá se určitě říct, že bychom se báli o výsledek nebo byli nekoncentr­ovaní.

Co s tím?

Chceme se odpíchnout plánováním výkonu, ne výsledku, což kluci naplnili: proti silnému týmu hráli aktivně. Ještě není rozhodnuto.

Jenže teď v Turecku musíte dát aspoň gól a neinkasova­t.

Ano, ale mám skvělý pocit z toho, jak zareagoval­a kabina. Kanga hned po zápase povzbuzova­l mě i hráče, že jsme jen v poločase. A má naprostou pravdu. Zklamání je obrovské, utekl nám zápas, který se snad ani nedal ztratit, ale způsob hry byl správný. Když se dokážeme oprostit od bouřlivého prostředí a budeme aktivní a efektivní, máme šanci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia