MF DNES

Díky, Milane! Ale co bude s Plzní?

-

hráčů. Výkon v první půli připomínal fotbal starých pánů čili v chůzi. Dohánění nepříznivé­ho stavu se po přestávce proměnilo v ryzí křeč.

Zatímco Petržela získal s Viktorií čtyři tituly a odehrál 372 soutěžních zápasů, včera navečer si byl čím dál jistější, že svůj milovaný klub oloupí. Navíc s aplausem místních fandů, kteří vyvolávali jeho jméno a děkovali mu za léta úspěchů.

Ale jinak stadionem zněl čím dál častěji pískot. Na takové trapasy nejsou diváci zvyklí ani zvědaví. Viktoria doma neprohrála ligový zápas od loňského března.

V ožehavých časech, kdy měl fotbalový vicemistr zabrat, spadl do ještě větší krize.

Plzeň prožívá klíčovou fázi sezony a cítí se divně. Možná ještě víc se hodí slovo kysele. Mužstvo nezvládlo druhé předkolo Ligy mistrů proti Pireu. Ve třetím předkole Evropské ligy pak po bezkrevném výkonu prohrálo 0:1 s Antverpami, což znamená, že ve čtvrteční domácí odvetě potřebuje nutně zvítězit o dva góly, aby na podzim mělo šanci hrát na mezinárodn­í scéně. V pohárech jsou peníze. V pohárech je budoucnost. V pohárech se skrývá pohoda. Zato bez pohárů může Plzeň propadnout skepsi. Našlapaný kádr, který vytvořili kluboví šéfové na dvě těžké soutěže, by se na konci srpna určitě zredukoval – a jediným zbývajícím cílem by zůstal titul. Ale k němu povede složitá cesta, což dokumentov­alo trápení s trpělivým Slováckem, které si počkalo na svou šanci.

Kromě jiného se blýskl také explzeňský matador Petržela, jenž po hodině vzal míč, ustál těžký souboj u lajny a slabší levačkou vyslal do sóla útočníka Zajíce. Plzeňští stopeři jen doufali, že videorozho­dčí ve zpomaleném záběru uvidí ofsajd, což se nestalo. Rozběhnutý Zajíc troufale přehodil brankáře Hrušku a bylo hotovo – 0:2.

Plzeň má trable. Horváthovs­ké časy, kdy každého soupeře válcovala sebevědomí­m, zřejmě nadobro vyprchaly. Finální fáze je kostrbatá, gólů málo, nejistoty přibývá.

Teď hodně záleží na tom, jak se fanoušci postaví ke čtvrteční odvetě s Antverpami. Když hráči včera odcházeli ze hřiště, čišelo jim z očí: „Potřebujem­e pomoct.“ Fotbalová Fortuna liga

 ?? Foto: Milena Sojková, MAFRA ?? (Ne)příjemné setkání Generální manažer Adolf Šádek (vlevo) i bývalí spoluhráči David Limberský a Daniel Kolář před zápasem vítali Milana Petrželu (druhý zprava) s úsměvem, jenže jejich někdejší opora nakonec se Slováckem vykradla Plzeň a odvezla tři body za výhru 2:0.
Foto: Milena Sojková, MAFRA (Ne)příjemné setkání Generální manažer Adolf Šádek (vlevo) i bývalí spoluhráči David Limberský a Daniel Kolář před zápasem vítali Milana Petrželu (druhý zprava) s úsměvem, jenže jejich někdejší opora nakonec se Slováckem vykradla Plzeň a odvezla tři body za výhru 2:0.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia