MF DNES

NHL v Praze: Philadelph­ia v. Chicago

Od 20.00 se v O2 areně utká Philadelph­ia s Chicagem. Co čekat?

- Zápisník Robert Sára hokejový reportér MF DNES

Bude to potřetí, co se aréna u zastávky se symbolický­m názvem Českomorav­ská zázračně přenese za Atlantik. Potřetí sem zavítá slavná NHL a existuje dost indicií, že bude platit do třetice všeho dobrého, chcete-li lepšího. Že zkrátka partie v podání Philadelph­ia Flyers a Chicago Blackhawks bude kvalitnějš­í než předchozí dvě.

Při prvním představen­í NHL v roce 2008 bylo publikum plné zklamaných, neboť mnozí dali na jaře tisíce za vstupenky na Jágra, který však přes léto „prchnul“z Rangers do Omsku. Na ledě to byla při úvodním mači proti Tampě nuda, hlediště na konci pískalo a The New Times referovaly: „Lidi křičeli: My chceme hokej.“Komentátor Pavel Richter glosoval, že „tempo odpovídalo přáteláku druhé ligy“a já sám jsem psal: „Jako by do Prahy dorazil Disneyland a jeho největší atrakcí byl jen řetízkový kolotoč.“Ano, druhý ze zápasů už byl lepší, ale…

Další zastavení o dva roky později bylo co do provedení lepší, jenže na Boston s Phoenixem nebylo vyprodáno a na scéně chyběly zářivé hvězdy. Tehdy osmnáctile­tý Tyler Seguin tu dal první gól v NHL, Brad Marchand se krčil ve čtvrté lajně a též Oliver Ekman-Larsson byl nováčkem.

Tentokrát tu NHL sice odehraje „jen“jeden zápas, jenže staromilce může těšit, že jde o dva tradiční kluby. Jonathan Toews vyhrál Stanley Cup, olympiádu i mistrovstv­í světa, Patrick Kane je hokejovou celebritou a Claude Giroux už zažil stobodovou sezonu. Jakub Voráček je kapitánem reprezenta­ce a vedle Pastrňáka a Hertla jeden ze současné české „svaté trojice“za mořem. Je komu fandit.

Voráček tvrdí, že Flyers a Blackhawks sází na ofenzivní pojetí, se kterým (snad) vyrukují i dnes. Dokonce i Nova bere zápas za výjimečný a nabídne ho živě na svém hlavním kanále. Tak snad to po Babovřeská­ch, kterým patřily zářijové pátky, bude úchvatnějš­í podívaná.

 ??  ??
 ?? Foto: Profimedia.cz ?? Včerejší trénink Už ve čtvrtek Jakuba Voráčka a spol. v O2 areně okukovali diváci, protože trénink obou týmů byl veřejný. Udalo se deset tisíc vstupenek. Dnes Philadelph­ia a Chicago nastoupí proti sobě.
Foto: Profimedia.cz Včerejší trénink Už ve čtvrtek Jakuba Voráčka a spol. v O2 areně okukovali diváci, protože trénink obou týmů byl veřejný. Udalo se deset tisíc vstupenek. Dnes Philadelph­ia a Chicago nastoupí proti sobě.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia