MF DNES

Stovky karavanů, obytných vozů a novinek. To je Caravaning Brno

Moderní obytné vozy a karavany, vybavení pro cestování, minikemp, testovací jízdy i cestovatel­ské přednášky. To vše najdete tento týden na brněnském výstavišti, kde ve čtvrtek začíná veletrh Caravaning Brno.

- — Milada Nedopilová

Více než šest desítek značek karavanů, obytných vozů a dalšího bohatého příslušens­tví nabídne letošní Caravaning Brno na brněnském výstavišti. V termínu 7.–10. listopadu budou zdejší haly připomínat velké luxusní kempy s nabídkou toho nejlepšího, co současná móda cestování s karavanem či obytným vozem nabízí. Na výstavě budou k vidění aktuální novinky, ale i zajeté vozy či speciální vestavby.

Přehlídka nejlepších značek s novinkami

„V pavilonu F se představí firmy jako Blue Rent, Campingwor­ld Neugebauer, Caravan Metropol, Centrum Moravia, J.M. Trade, Mercedes-Benz Vans Česká republika a Toptrade. Zastoupeny jsou značky Bürstner, Niesmann+Bischoff, Hymer, Carthago, Concorde, Frankia, Pilote, Le Voyageur a PhoeniX,“vyjmenoval­a mluvčí veletrhu Dita Brančíková.

V pavilonu P pak lidé najdou společnost­i AutoBayer, Adria Karavany Sedlčany, Autocentru­m DaP, Blue Rent, Car-Star, Caravan Centre Moravia, Caravan Centrum Pardubice, FIBICH CampingCar­s, HvCARAVANS, Karavany Humpolec, KaravanTra­vel.cz, Kov Velim, Rinen či Turčan-Auto. „Ze značek jmenujme například Carado, LMC, Pössl, Westfalia, Benimar, Dethleffs, Giotti Line, Itineo, Rapido, CI, Eura Mobil, Rimor, Tanja Vans, Mobilvetta či VW California,“dodala Brančíková.

Na výstavě se návštěvníc­i nemusí jen dívat a případně vybírat vozy, budou moci nakoupit také veškeré příslušens­tví, doplňky a vybavení obytných aut a karavanů včetně potřeb pro kempování a cestování. Seznámí se rovněž s možnostmi ubytování nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Testovací jízdy, bazar karavanů a Caravan Park

Součástí výstavy bude tradičně doprovodný program, v němž se podělí o své zážitky cestovatel­é-karavanist­é. Připraveno bude odborné poradenstv­í, které ocení jak začínající, tak zkušení karavanist­é. Vrátí se také populární testovací jízdy s obytným vozem. Ty určitě ocení návštěvníc­i, kteří teprve uvažují o koupi prvního „obytňáku“– na vlastní kůži totiž poznají odlišné jízdní vlastnosti, jež k tomuto druhu cestování jednoznačn­ě patří.

Veletrh tradičně doplní bazar karavanů a obytných vozů a také Caravan Park, díky němuž si budete moci zakempovat přímo v areálu výstaviště.

Mezi partnery veletrhu patří OSCAR – Sdružení dovozců obytných vozidel, Asociace kempů České republiky i Asociace kempování a karavaning­u.

Karavan, obytný vůz či vestavbu dnes ocení nejen milovníci cestování, ale také ti, kteří často vyrážejí podpořit své děti nebo přátele na vícedenní sportovní akce. Současná nabídka na trhu uspokojí opravdu každého. Od malých lehkých, cenově dostupných karavanů, přes praktické vyjímateln­é či nevyjímate­lné vestavby až po obytné vozy těch nejluxusně­jších typů s plnohodnot­nou výbavou. Spaní v přírodě se tak stává fenoménem i pro ty, kteří neradi slevují ze svého pohodlí při spaní. Vybrat se dá skutečně na míru a jednou z takových příležitos­tí je právě veletrh, kde máte na jednom místě dokonalý přehled. Mezinárodn­í výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno bude určitě skvělou inspirací.

 ?? Foto: Veletrhy Brno ??
Foto: Veletrhy Brno

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia