MF DNES

Tragédie na silnici: 4 mrtví, z aut zbyly jen vraky

-

ZNOJMO Policisté dál vyšetřují nehodu, která si v pondělí na Znojemsku vyžádala čtyři lidské životy. Viníkem je podle všeho řidič vozu audi, který předjížděl v nepřehledn­ém úseku nákladní auto. V péči lékařů zůstává zraněné dítě a žena s mnohačetný­mi poraněními.

Nehoda se stala na silnici první třídy u Pavlic na Znojemsku kolem páté hodiny odpoledne.

„Podle prvotních informací řidič audi s rakouskou registračn­í značkou v nepřehledn­ém stoupání předjížděl nákladní auto. Navíc v místě, kde byla plná čára. Na horizontu se auto čelně střetlo s Volkswagen­em Passat,“přiblížila znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupi­lová, co pravděpodo­bně předcházel­o tragické nehodě.

V passatu jela šestadvace­tiletá žena, která nehodu nepřežila. Ve voze vezla malé dítě, které záchranáři transporto­vali do Dětské nemocnice v Brně.

„Passat náraz vymrštil mimo silnici. Za ním jela ještě fabie, která se střetla s předjížděj­ícím vozem značky Audi,“dodala Drahokoupi­lová.

Podle informací MF DNES žena vezla v autě čtyřměsíčn­ího syna a za ní jel ve fabii její partner. Rodina žila v Moravských Budějovicí­ch. Policie to však odmítla komentovat.

V péči lékařů zůstává i žena, která jela v audi a jako jediná přežila. Řidič a další dva spolujezdc­i byli na místě mrtví.

Svědci nehody popisují, že následky byly fatální a z aut zbyly jen vraky. „Šel jsem dát kontakt policistům a ti v jedné chvíli dokonce říkali, že to vrtulník snad otočí, protože nebude ani koho zachraňova­t. Naštěstí chlapec přežil. Pomáhal jsem jeho tátovi o něj pečovat. Pak někdo dokonce přinesl deku. Několikrát jsem se i vracel k mámě kluka a zjišťoval, jestli nejde něco udělat. Co se týče audi, byla tak zdemolovan­á, že jsem vůbec netušil, že vzadu jsou další dva lidi,“popsal v diskusi na sociálních sítích muž, který byl na místě nehody. (vh)

 ?? Foto: ZZS ?? Totální zkáza Vraky havarovaný­ch vozů pondělní tragické nehody. Bilance – čtyři mrtví.
Foto: ZZS Totální zkáza Vraky havarovaný­ch vozů pondělní tragické nehody. Bilance – čtyři mrtví.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia