MF DNES

Trenér: Postup neřeším. Chci doma potěšit lidi

- — David Čermák

Že má jeho tým ještě naději na postup mezi nejlepších šestnáct v Lize mistrů? S tím na Jindřicha Trpišovské­ho, trenéra fotbalové Slavie, nechoďte.

„Teď řeším jen to, abychom porazili Inter. Doma jsme nezískali ani bod, to chceme napravit. Nezajímá mě, co bude příště, přemýšlím, jak konečně potěšit fanoušky. To mě motivuje a hráče taky.“

Štve vás, že máte zatím jen dva body?

Při vší úctě a skromnosti – na to, jak kluci hráli, je to málo. Doma jsme prohráli dva zápasy, které jsme prohrát nemuseli, na Interu jsme dostali gól v posledních vteřinách. Když chcete postoupit, musíte zápasy vyhrávat. Pro to teď uděláme všechno.

Jenže na tréninku se zranil brankář Kolář, hlavní opora. Jak to s ním vypadá?

Má drobné problémy. Ale když je měl před Interem minule, zachytal parádní zápas. Na hotelu den před utkáním se pohybovala troska bez barvy, potácel se, pak chytal velice dobře. Věříme, že to bude podobné. Kdyby nebyl v pořádku, trenéři gólmanů připravují jiné brankáře, kteří tu jsou od toho, aby chytali, když je to potřeba.

A další marodi?

Blíží se konec podzimu, terény se zhoršují, každého něco pobolívá. Souček trénoval naplno, u virózy nikdy nevíte, ale věříme, že bude fit. Ševčík je v pořádku, u Masopusta to vidíme 50 na 50: trénoval s omezením. Uvidíme, jak mu bude.

Jak je před zápasem podzimu vám?

Těším se. Inter se zlepšuje, to jsme vysledoval­i na videu z jeho zápasů v Lize mistrů i z těch ligových. A má na lavičce Conteho, jednoho z pěti nejlepších trenérů na světě.

Líbí se vám jeho styl?

Když byl v Chelsea, hodně mě inspiroval. Všichni vidí, jak tým posunul, že je lepší, než když proti nám hráli naposledy. Prý má Inter nejlepší vstup do ligy od padesátých let. My ho teď chceme přibrzdit.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia