MF DNES

Boj o šéfa lidovců

-

3 priority Tomáše Zdechovské­ho

● Lidovci musí začít být lidoví a mluvit o tématech, která lidé skutečně řeší v běžném životě – například kvalita potravin, kvalita školství, boj proti šmejdům, nedostatek zubařů mimo velká města – nebo řešit každodenní problémy důchodců s vysokými cenami za léky.

● Nesmí se prý bát vyjít mezi lidi, naslouchat jim a snažit se jim ukázat vlastní pohled, ideálně je i nadchnout a přesvědčit k následován­í. Pořádání besed a kontaktní kampaň jsou účinné a bohužel často opomíjené způsoby navázání kontaktu s občany.

● Je zapotřebí zbořit dlouho zakořeněný mýtus o tom, že KDU-ČSL je pouze stranou pro katolíky, což je pro některé lidi důvod, proč lidovce nevolí. Strana je už dlouho otevřená všem těm, kdo sdílejí její hodnoty, bez ohledu na to, kdo chodí jak často do kostela a kolik má dětí.

3 priority Jana Bartoška

● Naprosto převrátit a zmodernizo­vat komunikaci KDU-ČSL, postavit ji na sociálních sítích a osobním kontaktu s lidmi. KDU-ČSL musí umět rychle vybudovat sebevědomý tým lidí, kteří budou umět prodat práci našich politiků na všech úrovních.

● Musí se maximálně snažit udělat z KDU-ČSL atraktivní stranu nejen na Moravě, ale i v Čechách, postavenou na tématech, která lidi zajímají – bezpečnost (modernizov­at armádu, policii a hasiče), ekonomika (země bez dluhů a s tržní ekonomikou nepokřiven­ou dotacemi), sociální politika postavená na solidaritě a vzájemné pomoci. A životní prostředí na prvním místě.

● Chtěl by během svého předsednic­tví maximálně pomoci vyrůst v KDU-ČSL novým osobnostem, které pomohou dát straně novou tvář reflektují­cí, že žijeme v 21. století.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia