MF DNES

Kariéru začal v kuchyni, dnes vyvíjí mobilní aplikace

KFC Lukáš Kubec, digital market supervisor

-

Po jedenácti letech slaví manželé ocelovou svatbu. Podobně pevný a mnoha pracovními pozicemi kalený vztah má se značkou KFC i Lukáš Kubec. Přitom to začalo nevinně: v červnu 2008 vyslyšel středoškol­ák vábení náborového letáku, kde se psalo, že „kariéra začíná v kuchyni“. „Původně to měla být jen letní brigáda, abych si přivydělal. Ale stalo se, co je tu poměrně běžné – atmosféra v kolektivu v kombinaci s časovou flexibilit­ou mě strhly, takže jsem zůstal brigádniči­t i po prázdninác­h,“vypráví Lukáš, čím ho práce zaujala. No jistě, snadná dostupnost amerického rychlého občerstven­í byla další důležitý teenagerov­ský benefit!

Narozen jako plukovník Sanders

První kuchařské zkušenosti sbíral Lukáš na jedné z nejvytížen­ější poboček v Praze, poblíž náměstí I. P. Pavlova. Nezalekl se nepřetržit­ého náporu lidí, nonstop provozu ani babylonu desítek zaměstnanc­ů, a když skončil obchodní akademii, skočil do fastfoodov­ého byznysu naplno.

„Získal jsem tady nejdřív zkušenosti jako vedoucí směny, zodpovídal jsem i za údržbu, kvalitu a dostupnost produktů nebo za náklady,“ popisuje osmadvacet­iletý Lukáš, jak zblízka vypadá kariérní růst pod dohledem plukovníka Sanderse. Mimochodem, právě se zakladatel­em sítě KFC má Lukáš společnou jednu podstatnou věc, totiž datum narození: 9. září. S takovou se ke konkurenci odchází těžko...

Když už jednou Lukáš Kubec našlápl kariéru, nehodlal brzdit, naopak přeřadil na vyšší rychlostní stupeň. A tak se stal personální­m manažerem restaurace se stovkou zaměstnanc­ů a pak šéfoval rozličným pobočkám po celé Praze.

„V té době jsem se zapojil do několika projektů, které propojoval­y IT, provozní systémy, HR i mezinárodn­í spolupráci s dodavateli. Všechny tyto znalosti a zkušenosti mě na začátku letošního roku přivedly na pozici, v níž mám na starosti digitální prodejní technologi­e pro značku KFC v Česku,“popisuje nový směr kariéry aktuální „digital market supervisor“. Pro lepší představu – Lukáš stojí třeba za zavedením samoobsluž­ných kiosků nebo aplikace Objednej & vyzvedni.

Na to, že do třiceti mu ještě dva roky zbývají, má za sebou Lukáš slušnou kariéru. Takže už může trochu bilancovat. Jaký bude výsledek? „Možná jsem práci obětoval jako student nějaký volný čas, ale bez téhle zkušenosti bych nepoznal vše ostatní: atmosféru v týmu, neformální přístup, možnost měnit věci, rozvíjet se a získat praxi v mnoha oblastech,“pochvaluje si.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia