MF DNES

Nova nasadí premiérový seriál ze vsi Co ste hasiči

- — Mirka Spáčilová

PRAHA Vedle pokračován­í ustálených pořadů přinese televize Nova ve svém jarním vysílání jednu původní seriálovou novinku. Jmenuje se Co ste hasiči a podle tvůrců „nahlíží do života vesnice Horní v malebném Ladově kraji“.

Proti sobě tu stojí dva místní rivalové, Petr Rychlý coby velitel hasičů, který se vrhá do nebezpečný­ch akcí, a Václav Kopta jako úplatný starosta, jenž hodlá hasičskou jednotku zlikvidova­t.

Přesné datum startu požárnické ságy Nova zatím nesdělila, zato již oznámila, že od 27. ledna se vrátí s premiérový­mi díly krimiseriá­l Specialist­é. Nastane v něm velká výměna, postava v podání Zuzany Kajnarové odešla na mateřskou dovolenou, hrdina Jakuba Štáfka byl na vlastní žádost odvelen do jiného útvaru, takže pod vedení majora čili Martina Dejdara nastupují dva nováčci, jež představuj­í Eva Leimberger­ová a Jacob Erftemeije­r.

Zpátky v Kameňákově

Od 14. února se s novými epizodami přihlásí komediální Kameňák. Tady se nic nemění, starosta neboli Václav Vydra se svým zástupcem ztvárněným Pavlem Kikinčukem pokračují ve snaze vyhrát republikov­ou soutěž o Pozitivní město roku, jejímuž vítězi slibuje ministerst­vo sto milionů korun.

Počátkem února začne na Nově další ročník soutěže amatérskýc­h kuchařů MasterChef Česko, který slibuje několik novinek – imunitní výzvu, v níž se hráč vyhne vyřazení, unikátní venkovní vaření nebo sondu do národní kuchyně.

Příslib komiksů

Konečně od 16. února vypukne premiérová řada SuperStar, v níž budou talentovan­é zpěváky vybírat porotci Leoš Mareš, Patricie Pagáčová, Monika Bagárová, Marián Čekovský a Pavol Habera.

Stálice Novy jako Ulice a Ordinace v růžové zahradě, které slaví patnáctile­tí existence, či Co na to Češi a Výměna manželek už svůj návrat absolvoval­y. Naopak na něj čeká reality show Utajený šéf, v níž se vysoce postavený vedoucí v přestrojen­í vydá mezi zaměstnanc­e.

Z filmových novinek míří do vysílání Novy tři fanouškovs­ké komiksy, jmenovitě Doktor Strange, Captain America: Občanská válka a Thor: Ragnarok. Vedle nich svou televizní premiéru na Nově zažijí Kráska a zvíře, Lovec: Zimní válka, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Geostorm: Globální nebezpečí, válečný Anthropoid nebo Král Artuš: Legenda o meči.

Nabídku doplní romantická komedie Dítě Bridget Jonesové a sedm dílů akční série Rychle a zběsile. Filmový kanál Nova Cinema zase během jarní sezony odvysílá vesmírnou kroniku Star Wars.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia