MF DNES

Už nebudu Šedivá, rozhodla se oštěpařka

- — Petr Procházka

Ahoj všichni, mám novinku ke sdílení, už nejsem Irena Šedivá, ale Gillarová. Tuhle zprávu prezentova­la na sociálních sítích česká reprezenta­ntka v hodu oštěpem. Že by se atletka pražské Dukly nečekaně provdala?

Kdepak, tajuplný příběh změny jejího příjmení je mnohem zamotanějš­í.

„Tatínek slíbil, že když postoupím do finále, tak si maminku konečně po pětadvacet­i letech vezme. Tak doufám, že to klapne,“prozradila Irena Šedivá svou extra motivaci při evropském šampionátu v létě 2018.

Soutěž v Berlíně zvládla úspěšně, čímž se jí podařilo vytvořit na rodiče požadovaný tlak.

„Štěstí bylo, že se mi o tom povedlo promluvit před novináři v mix zóně, takže už nešlo couvnout, protože ta zpráva vyšla v médiích,“líčila Irena Šedivá. „Aby se naši vzali, to už jsem si přála od školky. Ale úplně na to už nevěřili, takže ta svatba nehrozila.“

Nicméně slib z mistrovstv­í Evropy byl platný.

Oštěpařka od té doby závodila na dalších velkých šampionáte­ch, podařilo se jí vylepšit osobní maximum, jen ta očekávaná veselka stále nepřicháze­la.

Až nedávno, na podzim 2019, se někdejší studentka univerzity v americké Virginii dočkala. „Mamce to trvalo asi rok, než souhlasila,“prozradila příbramská oštěpařka, která během kariéry závodila též za Beroun či Kolín.

Já na to šla jinudy

S velkou změnou v životě rodičů přistoupil­a i k té své. Dosud totiž nosila příjmení po mamince.

„Odkládám jméno Šedivá, které jsem měla po mamce. Slíbila jsem, že si konečně vezmu příjmení mého táty, a musím říct, že to je fajn pocit. Takže v době, kdy se kamarádky vdávají a mění příjmení, já na to šla jinudy, provdala rodiče a měním si ho taky,“pochlubila se minulý týden sympatická atletka, nyní už Irena Gillarová.

V roce 2020 na ni čekají i další výzvy. Samozřejmě především ty sportovní. Cílem je účast na vyhlíženýc­h olympijský­ch hrách v Tokiu, kam se v létě sjede světová elita.

„Stát se olympionik­em, to byl vždycky můj hlavní cíl. Člověk to dělá spoustu let a tohle je vyvrcholen­í,“řekla osmadvacet­iletá atletka, která se připravuje v trenérské skupině Jana Železného vedle další známé reprezenta­ntky Nikoly Ogrodníkov­é. „Olympijské nominaci dám všechno. Vnímám, že mám šanci se do Tokia dostat, a je to pro mě hodně emotivní.“

Podobně jako svatba rodičů.

 ?? Foto: David Peltán, MAFRA ?? Irena A dál? Nyní už Gillarová.
Foto: David Peltán, MAFRA Irena A dál? Nyní už Gillarová.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia