MF DNES

Hokejista Ondřej Kaše teď může hrát s Bostonem o Stanley Cup

Hokejista Ondřej Kaše prožil snovou výměnu do Bostonu.

- Jaroslav Tomas hokejový reportér MF DNES

Český hokej nemá v NHL moc větších talentů, než je Ondřej Kaše, a zájem Bostonu, favorita na Stanley Cup, to jen potvrzuje. Kadaňský rodák však pořád zůstává skromným klukem. „Přestup z Anaheimu si užívám a přiznám se, že jsem první den byl nervózní. Raději jsem napsal Davidu Pastrňákov­i, jestli s ním můžu na trénink,“usmál se v rozhovoru pro MF DNES, který probíhal ještě před prvním zápasem v noci na dnešek.

Asi se vám ulevilo, že máte v týmu parťáka, viďte?

Bez Pasty by bylo všechno složitější. Hráli jsme spolu v reprezenta­ci od sedmnáctky, máme i stejného agenta. Byl vlastně jeden z prvních, s kým jsem o svém přesunu do Bostonu

mluvil. Tedy dva dny předtím, než bylo všechno oficiální. Mám tady ze všeho výborný pocit.

Je to velký skok přijít z Anaheimu?

V první řadě musím říct, že jsem byl potěšený tím, že si na mě vzalo od Pasty číslo víc kluků z týmu a přivítali mě. Změna to bude obrovská, to jsem poznal už na prvním tréninku, kde na nás koukali fanoušci. Mnohem větší zájem je i ze strany médií, což bylo vidět zase v šatně. Boston je prostě hokejové město a já jsem moc rád, že tenhle pocit poznám.

Na druhé straně vás čeká velká konkurence.

Velká konkurence tu je, jiné je i nasazení v tréninku a celkově tu vidím hodně lídrů. Ale já si právě tohle užívám. Nesmím koukat na konkurenci, ale abych odvedl co nejlepší výkon. Abych splnil, co se ode mě očekává.

Cítíte závazek?

Už před přestupem jsem měl náznaky, že se něco chystá. Byl jsem připravený, že se budu stěhovat. Věděl jsem, že se o mě zajímá víc týmů, nejen Boston. Nakonec to dopadlo nejlíp, jak mohlo. Mám teď v týmu dva Čechy, dva Slováky, navíc znám i pár dalších hráčů, takže nejsem úplně v neznámém prostředí. To mi pomůže. Vím, že za mě museli dát dost, takže se ode mě bude něco očekávat. Budu to muset potvrzovat na ledě.

Jste připravený?

Věřím, že ano. Jdu z jednoho z nejhorších klubů sezony do nejlepšího, takže mě čeká skok. Jak velký bude, to poznám až po pár zápasech. Ale pro člověka je příjemné, že má na sto procent jisté play off a cítí šanci získat Stanley Cup. Věřím, že máme reálnou šanci.

Vaším hlavním parťákem má být ve druhé formaci David Krejčí. Znáte se?

Potkali jsme se jednou na Zlaté hokejce a jednou jsme si někde sedli, ale nějak extra se neznáme. To se teď určitě změní. Doufám, že spolu v lajně budeme natrvalo.

Jakub Voráček o Krejčím prohlásil, že si ho fanoušci v Česku tolik neváží. Jak ho vnímáte vy?

Myslím, že je v Americe ceněný určitě mnohem víc než u nás doma. Vědí, že je to výborný spolehlivý centr a že jeho nahrávky jsou unikátní. Je neskutečné, co dokáže předvést. V tomhle určitě souhlasím s Kubou, a proto si s ním samozřejmě přeju hrát.

Navíc komunikace na ledě bude v češtině snazší, viďte?

Na to jsem zvědavý, protože jsem zatím s Čechem nehrál. Tedy až na Andreje Šustra, který se mihl v Anaheimu, ale ten spíš pendloval mezi farmou a prvním týmem. Navíc je to obránce, to je něco jiného.

V kariéře vás trochu brzdí i zranění. Věříte, že jste si už vybral smůlu?

Bohužel nevidím do budoucnost­i, ale doufám, že jo. Někdy je náročné vracet se zpátky do vrcholné formy, ale spíš záleží, jak si to člověk bere. Takový je prostě hokej a já můžu jen doufat, že se mi zranění budou vyhýbat.

Co vlastně na přestup říkali táta a bratr David?

Oba byli nadšení. A mamča taky – nesmím na ni zapomenout. Celá rodina byla šťastná, že jdu do nejlepšího týmu NHL a že si zahraju o Stanley Cup.

Co říkáte na bratra, který si v této sezoně odbyl premiéru v NHL?

Je super, že odehrál nějaké zápasy, a myslím, že je všechny zvládl výborně. Až mě překvapil. Taky mě ovšem překvapilo, že si ho Philadelph­ia nenechala nahoře trochu delší dobu. Teď je mladší brácha zase na farmě a se vším bojuje. Pořád jsme spolu hodně v kontaktu, bavíme se o každém zápase, co by se ještě dalo změnit. Navzájem si pomáháme.

 ??  ??
 ??  ?? Už má jinou čepici Ondřeje Kašeho čekala v noci premiéra v dresu Bostonu proti Dallasu (výsledek na idnes.cz). Foto: Getty
Už má jinou čepici Ondřeje Kašeho čekala v noci premiéra v dresu Bostonu proti Dallasu (výsledek na idnes.cz). Foto: Getty
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia