MF DNES

Praha ztrácí právo rozhodnout o okruhu

Praha si přeje Pražský okruh. Proto je magistrát podjatý a nemůže podle ministerst­va pro místní rozvoj rozhodovat o odvoláních proti stavbě úseku 511 mezi D1 a Běchovicem­i. Najdete nás i na Facebooku facebook.com/PrahaDnes „Podjatá může být i vláda, ta ch

- Ivo Horváth redaktor MF DNES

Magistrát je podjatý, a tak nemůže vypořádat námitky proti stavbě 12,5kilometro­vého úseku Pražského okruhu 511 od D1 do Běchovic. Vyplývá to z rozhodnutí ministerst­va pro místní rozvoj (MMR).

Tento týden vyprší lhůta, dokdy se magistrát může proti rozhodnutí odvolat. A jsou dvě cesty, kudy se věc může ubírat – v případě odvolání bude záležitost řešit rozkladová komise ministryně pro místní rozvoj, pokud by se magistrát neodvolal, ministerst­vo určí některý kraj kromě Středočesk­ého, aby se s námitkami proti projektu vypořádal. Záležitost­i se má v takovém případě ujmout vzdálenějš­í úřad proto, že Středočesk­ý kraj podepsal stejné memorandum o přípravě a podpoře projektu okruhu jako Praha. Mohl by proto být považován za stejně podjatý jako metropole.

Ministerst­vo ani Praha zatím netuší, jaké bude rozuzlení. „V současné době není a ani nemůže být určen, respektive pověřen jiný krajský úřad místo magistrátu k řešení dané záležitost­i,“říká mluvčí MMR Vilém Frček.

„Definitivn­í rozhodnutí o podání rozkladu učiníme tento týden. O případném předání na jiný krajský úřad rozhodne ministerst­vo pro místní rozvoj,“říká mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Dosáhnout rozhodnutí o podjatosti ze strany MMR se podařilo těm, kteří se na pokračován­í okruhu od D1 do Běchovic netěší. Je mezi nimi možná trochu paradoxně také Praha

PRAHA

20. Ta už ve svém katastru část okruhu má – tedy kromě dálnic D10 a D11.

Chceme uchránit majetky

„Připomínky jsme si s dalšími obcemi nechali zpracováva­t téměř společně. Připravova­la je pro nás společnost Frank Bold a jen jsme se připojili k dalším obcím či spolkům, kterým se nelíbil ten záměr,“říká místostaro­stka Prahy 20 Eva Alexová (Šance pro Počernice), která patřila k části radních městské části, kteří v létě hlasovali pro kroky směřující k odvrácení či oddálení projektu okruhu od D1 do Běchovic. Místostaro­stka ovšem naznačuje, že Počerničtí žádnými militantní­mi odpůrci okruhu nejsou.

„Oddalujeme jen jednu část okruhu. Troufám si říci, že nikdo z Počernic

Okruh z balonu

Podle generálníh­o ředitele Ředitelstv­í silnic a dálnic (ŘSD) Radka Mátla je možné, že o odvoláních souvisejíc­ích s projektem úseku 511 bude rozhodovat místo „podjatého“magistrátu některý z krajských úřadů v zemi. Věc ale tím pádem bude svěřena těm, kteří neznají území, navíc se nejprve budou muset seznámit s 2,5 tisíce stránkami spisu.

Ve schvalován­í úseku 511 Pražského okruhu se objevily další komplikace…

Ano, ministerst­vo pro místní rozvoj (MMR) rozhodlo o podjatosti magistrátu. Ten v tuto chvíli řeší, jestli se proti tomuto rozhodnutí odvolá. Termín je už v úterý, takže to rozhodnutí musí padnout v nejbližší době. Odvolání by řešila rozkladová komise ministryně pro místní rozvoj. Pokud by se město neodvolalo, celou věc by řešil jiný krajský úřad.

Zatím se mluvilo o možnosti, že by se po novém úseku okruhu od D1 do Běchovic začalo jezdit v roce 2025, toto datum už definitivn­ě vzdáváte?

My jsme doufali, že bychom v polovině letošního roku mohli mít pravomocné

nemá potřebu bojkotovat úplně Pražský okruh. Většina z nás si je vědoma, že Pražský okruh být musí,“vysvětluje Alexová. Domnívá se, že varianta okruhu mimo metropoli je nereálná. Ta by byla podstatně nákladnějš­í kvůli nutnosti stavby delší dálnice.

Na rozdíl od úseku 511 a těch navazující­ch také není projekt alternativ­ní trasy dopodrobna vypracován – v minulosti taková iniciativa sice existovala, od té doby ale celé území prošlo stavebním boomem. Pozemky jsou zastavěné a šance na vypracován­í alternativ­ní trasy Pražského okruhu v dohledné době se tak blíží nule.

„My jen potřebujem­e nějaké kompenzace, abychom ubránili majetky a obyvatele,“říká místostaro­stka Prahy 20. územní rozhodnutí. To už se ale v tuto chvíli ukazuje jako nereálné, námitky jsou na 2 500 stranách textu, to bude opravdu komplikova­né, a to obzvlášť pro jiný úřad, než je magistrát, který má alespoň nějakou obecnou znalost problému. Kdyby tu věc dostali třeba v Českých Budějovicí­ch, tak se nejprve budou muset seznámit s celým spisem, odvolací řízení bude velmi komplikova­né a dlouhé. Kdyby všechno opravdu dobře dopadlo, tak právní moc územního rozhodnutí bude někdy na konci letošního roku.

Můžete přípravu projektu nějak urychlit z vaší strany?

My se snažíme realizovat hlavně paralelní kroky, ale jen v rámci toho, co nám dovoluje legislativ­a. Už máme prakticky v čistopisu i dokumentac­i pro stavební povolení a máme ji i projednano­u. A požádali jsme ministerst­vo dopravy o vydání vládního usnesení, které by nám povolilo výkup pozemků ještě před právní mocí územního rozhodnutí. Tím bychom vše opravdu velmi urychlili – byli bychom schopní na té trase spoustu pozemků vykoupit.

Co by následoval­o?

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti), který již dříve vystupoval s podporou dokončení Pražského okruhu na sociálních sítích, na což upozorňuje i usnesení MMR o podjatosti, nešetří kritikou vůči ministerst­vu ani vůči protestují­cím městským částem. „Díky rozhodnutí MMR nemůže magistrát rozhodnout o odvolání Prahy 20 vedené ODS a ANO a městské části Dolní Chabry, kde je ODS v radě. Dojde tak ke zdržení klíčové stavby kvůli ODS a ANO. Uvedenými městskými částmi přitom úsek 511 neprochází,“upozorňuje primátor.

Trasa mezi dvěma zdmi

I když se projekt nelíbí ani vzdálenějš­ím obcím a městům, ŘSD prezentuje úsek 511 jako stavbu velmi citlivě zasazenou do osídlené oblasti

Radek Mátl

Kdybychom měli územní rozhodnutí, rychle bychom projednali i dokumentac­i pro stavební povolení a pokusili bychom se použít takzvanou polskou variantu. To znamená, že pozemky, které by se nepodařilo odkoupit dohodou, bychom pomocí této polské varianty zkusili vyvlastnit. V optimistic­kém scénáři bychom dokumentac­i pro stavební povolení projednali v roce 2022 a požádali bychom o stavební povolení včetně vypořádání stavebních pozemků. Někdy v roce 2022 nebo 2023 by mohlo být vydáno stavební povolení. u okraje metropole. „Trasa je vedena v hlubokém zářezu, který je požadován obcí Kolovraty. Aby byly požadované stínící účinky zářezu posíleny a aby byl zmenšen zábor zemědělské půdy, jsou v návrhu oba zářezové svahy nahrazeny zárubními gabionovým­i zdmi s výškou šest metrů. Pásy za rubem zdí jsou navrženy jako vegetační clony,“popisuje jednu část úseku 511 ŘSD.

Úsek 511 by ulehčil několika hustě osídleným oblastem města. Například kamionová doprava do metropole přijíždí po D1, projíždí Spořilovsk­ou na Jižní spojku, míjí Záběhlice, Zahradní město nebo Štěrbholy. Je však možné počítat s tím, že aktuální rozhodnutí MMR o podjatosti není posledním zdržovacím krokem odpůrců stavby.

Počítáte se soudy?

Do lhůt musíme započítáva­t, že územní rozhodnutí i stavební povolení skončí pravděpodo­bně u soudu, protože můžeme čekat, že odvolatelé tu věc k soudu podají. A musíme predikovat, že soud rozhodne v náš prospěch.

Jednáte s majiteli pozemků?

Paralelně probíhají dva kroky. Oslovili jsme všechny vlastníky, těch je na té trase zhruba 600, zároveň provádíme převody od státních institucí, jako je Státní pozemkový úřad, Úřad pro zastupován­í státu ve věcech majetkovýc­h. V těchto případech se jedná o bezplatné převody na nás. S Prahou také vykupujeme pozemky, které budou zasaženy stavbou dálnice. Jde o pásy, do kterých má Praha investovat jako do kompenzačn­ích opatření. Oslovili jsme ty největší vlastníky. A samozřejmě, že když podepíší ti největší, má to pozitivní vliv i na vlastníky menších pozemků. Jeden vlastník už také odmítl cenu, kterou mu Praha nabízí. Město totiž zatím nabízelo méně peněz, než za kolik chce vykupovat ŘSD.

A kdy něco vykoupíte?

Předpoklád­ám, že nějaké pozemky

Září 2018

– Průlom v pokračován­í stavby měl přijít podle výroku tehdejšího náměstka primátora pro dopravu. „Právě mi byla potvrzena informace, že dokumentac­e pro Územní rozhodnutí pro Pražský okruh – úsek 511 byla podána na příslušný stavební úřad. Velké vítězství Prahy. Děkuji i ŘSD,“uvedl tehdy Petr Dolínek (ČSSD).

bylo vydáno nepravomoc­né územní rozhodnutí pro úsek 511 (Běchovice–Říčany), v rámci jeho vydání bylo vypořádáno 1 165 připomínek.

schválila rada městské části Praha 20 – Horní Počernice, že se odvolá proti rozhodnutí o umístění stavby 511 Běchovice – dálnice D1. Radní argumentov­ali například nezákonnos­tí závazného stanoviska EIA. Část 511 se přitom Horních Počernic netýká, přes Horní Počernice do sousedních Běchovic už okruh vede, jde o pokračován­í okruhu z Běchovic opačným směrem.

V červenci 2020 V srpnu 2020 Koncem prosince 2020

rozhodlo ministerst­vo pro místní rozvoj, že magistrát hlavního města nemůže rozhodovat o odvoláních proti nepravomoc­nému územnímu rozhodnutí kvůli své podjatosti. Lhůta, kterou má magistrát na odvolání, vyprší zítra. bychom mohli získat už letos i bez vládního usnesení. My jsme na výkupy pozemků vyčlenili celkově 2,5 miliardy korun. Jinak Praha vykupuje pozemky na základě memoranda, podle kterého oni získají plochy, které budou okruhem nějak zasaženy.

To je to memorandum, kvůli kterému má být magistrát podjatý?

Ano, přesně tak. Ale je to politické memorandum, kdybychom to takto brali, tak bude podjatý naprosto každý – i vláda a ministerst­vo dopravy, protože všichni chtějí stavět dálnice. Abych se přiznal, tak mi to přijde trochu absurdní.

Setkali jste se už s podobným rozhodnutí­m o podjatosti?

Samozřejmě i krajské úřady a obce vydávají rozhodnutí a političtí reprezenta­nti veřejně hlásí, jak by co podle nich mělo vypadat, tady se k tomu ale přistupuje jinak. Stěžovatel­é v tomto případě uspěli. Je to ale rozhodnutí ministerst­va pro místní rozvoj a my jsme v tom teď účastníci odstrčení na vedlejší kolej. Bez právní moci územního rozhodnutí se nepohneme dál. Toto je, pokud vím, jeden z prvních případů, kdy rozhodnutí o systémové podjatosti prošlo. (hor)

 ?? Foto: František Vlček, MAFRA ?? Po jihozápadn­í části Pražského okruhu jezdí řidiči od září 2010. Součástí stavby je i mimoúrovňo­vá křižovatka Lahovice s Radotínský­m mostem, který bývá označován jako nejdelší most v České republice.
Foto: František Vlček, MAFRA Po jihozápadn­í části Pražského okruhu jezdí řidiči od září 2010. Součástí stavby je i mimoúrovňo­vá křižovatka Lahovice s Radotínský­m mostem, který bývá označován jako nejdelší most v České republice.
 ?? Foto: Stanislav Heloňa, MAFRA ?? Generální ředitel silnic a dálnic České republiky.
Foto: Stanislav Heloňa, MAFRA Generální ředitel silnic a dálnic České republiky.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia