MF DNES

Praha testuje „tlačítko“, na které není třeba sahat

- — Matěj Smlsal

Na první pohled vypadá stejně jako velkoplošn­é tlačítko pro chodce. Uvnitř ale skrývá malý modul, díky kterému si chodec přivolá zeleného panáčka tím, že k přístroji jen přiblíží ruku či jiný předmět. Novinku hlavní město od včerejška testuje na přechodu pro chodce u Řásnovky.

„Požadavek Prahy byl: zkuste vymyslet nebo dovézt ze světa takové řešení, které by bylo skutečně bezdotykov­é a fungovalo by buď na principu kamer, nebo jiných čidel. Zadání zároveň znělo nevyvinout úplně nové tlačítko, ale využít stávající,“popisuje obchodní ředitel pro dopravní systémy ve firmě Eltodo Jan Drbohlav.

Společnost dodává chodecká tlačítka hlavnímu městu už desítky let. Původní s černým kulatým tlačítkem začala před pár lety nahrazovat velkoplošn­ými. Chodci si tak mohou přivolat zelenou, aniž by je

STARÉ MĚSTO Bez doteku

mačkali prstem. Stačí je stisknout třeba loktem.

Když na jaře vypukla první vlna epidemie koronaviru, na všech křižovatká­ch fungovala tlačítka tak, jako by byla zmáčknutá neustále. Lidé se jich tedy nemuseli dotýkat, ale plynulost dopravy trpěla. V Eltodu proto začali vyvíjet bezkontakt­ní tlačítko, celkem vymysleli několik prototypů. Nyní na přechodu, který u Řásnovky křižuje Dvořákovo

nábřeží, testují dva. „Jedno tlačítko má infračerve­nou detekci, která ale vykazuje menší spolehlivo­st, obzvlášť závisí na viditelnos­ti a barvě předmětu. Na druhou stranu je o něco levnější a jednodušší než druhé řešení,“říká Jan Drbohlav.

Druhé řešení funguje na principu radarové detekce. To je zmíněný malý modul vložený do známé žluté krabičky. „Tato varianta je velmi spolehlivá,“říká Drbohlav.

Nyní bude přibližně půl roku probíhat testovací provoz obou typů. Pravděpodo­bně to ale dopadne tak, že nakonec zvítězí spolehlivě­jší tlačítko s čipem. Eltodo ho bude prosazovat, magistrát chce ale znát i názor odborné a laické veřejnosti poté, co si lidé v reálném provozu vyzkouší obě varianty.

„Testovat tlačítka budeme teď, když panují horší klimatické podmínky, tedy za sněhu, vlhkosti, větru, při dešti... Po šesti měsících bychom měli mít i zpětnou vazbu od občanů a rozhodnout, zda to budeme chtít objednat na víc křižovatek. To by bylo příští rok,“sděluje náměstek primátora pro dopravu.

Reportér iDNES.cz měl možnost tlačítko otestovat ještě v sídle firmy Eltodo. Zkoušel i to, jak se bude tlačítko chovat při hustém dešti.

Video najdete na iDNES.cz

 ?? Foto: Michal Šula, MAFRA ?? Prevenci přenosu koronaviru a lepšímu pocitu chodců na ulicích by mohlo pomoci bezdotykov­é tlačítko u přechodu pro chodce. Dva různé prototypy testuje nyní Praha na Dvořákově nábřeží u Klášterské ulice.
Foto: Michal Šula, MAFRA Prevenci přenosu koronaviru a lepšímu pocitu chodců na ulicích by mohlo pomoci bezdotykov­é tlačítko u přechodu pro chodce. Dva různé prototypy testuje nyní Praha na Dvořákově nábřeží u Klášterské ulice.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia