MF DNES

Jarní Nova nasadí jediný premiérový seriál

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

Ze seriálové nemocnice ani letos hned tak nevyjdeme. Zatímco na Primě se Modrý kód proměnil v nynější Sestřičky, na Nově s blížícím se závěrem Ordinace v růžové zahradě odstartuje od 26. ledna Anatomie života.

Jediná původní seriálová novinka v programu Novy se bude točit kolem osudů čtyř zdravotníc­h sestřiček z oddělení traumatolo­gie, které hrají Jitka Schneidero­vá, Ester Geislerová, Martina Preissová a Barbora Černá. Hrdinky slovy tvůrců „společně prožívají zklamání, bolest i vyčerpání, ale k jejich životu samozřejmě patří i láska, radost a úspěch“.

A tím je přísun skutečných novinek stanice vyčerpán.

Nic než pokračován­í

Televize Nova zjevně nehodlá nic riskovat, takže se i v nastalém letopočtu prozatím přidrží svých stálic. Pokračovat bude podvečerní seriál Ulice i krimi Specialist­é (od února), další řady se dočká kontroverz­ní televizní seznamka Svatba na první pohled stejně jako soutěž imitátorů hvězdných zpěváků Tvoje tvář má známý hlas, byť s malou obměnou: zúčastní se jí totiž vybraní aktéři předešlých ročníků a moderovat ji budou od března společně Ondřej Sokol s Alešem Hámou.

Premiérové díly přidají rovněž zavedené reality show jako MasterChef, Utajený šéf, Malé lásky či Výměna manželek – a to je prakticky vše, co se dá od Novy až do léta očekávat. Podle sdělení programové ředitelky, jíž se nedávno stala Silvia Majeská, se však již pracuje na pořadech pro druhou polovinu roku.

O něco silnější sestavu jarních premiér hlásí televize Prima, jejíž Slunečná nadále přebíjí svou sledovanos­tí Ordinaci. V záloze má Prima ještě krimiseriá­l Einstein, jenž měl původně startovat již loni na jaře, další díly Poldy, zcela nový seriál Hvězdy nad hlavou a také vlastní variantu seznamky, licenční First Dates, kde se potenciáln­í páry setkávají v restauraci. Přesné termíny nasazení nejsou ještě známy.

Vyrovnaný rok

Loni se vzájemný souboj tuzemských televizí dál vyrovnával. Česká televize měla nejvyšší podíl v celodenním vysílání v obecné divácké skupině starší patnácti let a připsala si nejúspěšně­jší pořad roku, tradičně štědroveče­rní pohádku.

Nova zase zůstala nadále nejsilnějš­í v mladší věkové skupině i v hlavním vysílacím čase napříč generacemi a Prima zažila svůj historicky nejúspěšně­jší rok s bezmála čtvrtinový­m podílem. Naopak mírný ústup z pozic v roce 2020 zaznamenal­a TV Barrandov.

 ?? Foto: TV Nova ?? Anatomie života Premiérový seriál Novy bude sledovat osudy čtyř zdravotníc­h sester z oddělení traumatolo­gie. Hrají je Barbora Černá, Jitka Schneidero­vá, Ester Geislerová a Martina Preissová.
Foto: TV Nova Anatomie života Premiérový seriál Novy bude sledovat osudy čtyř zdravotníc­h sester z oddělení traumatolo­gie. Hrají je Barbora Černá, Jitka Schneidero­vá, Ester Geislerová a Martina Preissová.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia