MF DNES

Z prodejen si šlo odnést hned někde i boty pro dospělé

-

BRNO Vláda od úterý opět povolila otevření obchodů s obuví a oblečením. Prodávat se smí pouze sortiment pro děti. Někteří prodávajíc­í si však pravidla vyložili po svém. Například v obuvnické firmě Baťa, v jejíchž pobočkách dostali zaměstnanc­i pokyn, aby každý příchozí zákazník dostal vše, co požaduje.

Zmíněný pokyn vyplývá z interní komunikace, do které měla redakce MF DNES možnost nahlédnout. „Vedoucí prodejny garantuje, že každý zákazník který na naši prodejnu vstoupí, bude řádně obsloužen a uspokojen, cokoliv bude z našich produktů chtít,“stálo v e-mailu adresované­m zaměstnanc­ům. Některé příkaz vedení zaskočil.

„Prodávat vše bez omezení“

„Dostali jsme skutečně pokyn, ať prodáváme vše bez omezení. To znamená zboží určené pro děti i dospělé,“řekl zaměstnane­c jedné z poboček Bati. Vedení firmy ale tvrdí, že veškerá vládní nařízení plně respektuje.

„Zboží, které není určeno dětem, není možné zakoupit. Nejasnost vyplývá z toho, že nyní naše prodejny pracují jednak v režimu prodeje dětského zboží přímo na prodejnách, ale zároveň slouží jako výdejní místa pro telefonick­é či online objednávky v rámci služby Klikni a vyzvedni či služby Zavolej a vyzvedni,“uvedla marketingo­vá specialist­ka společnost­i Baťa Denisa Jandová.

Vydaná interní instrukce se podle ní zabývá přístupem personálu k zákazníkům v rámci všech uvedených služeb a jejím smyslem bylo zajistit, aby personál lidem vycházel maximálně vstříc.

Po telefonátu prodali ponožky

Včera dopoledne už v prodejnách Bati postupoval­i přesně tak, jak uvádí firma v oficiálním vyjádření. Redakce se o tom přesvědčil­a, když navštívila pobočku v centru Brna. Redaktorka si odsud odnesla ponožky pro dospělé.

Na místě si je sice vyzkoušet nemohla, ale personál s objednávko­u ochotně pomohl. „Teplé ponožky máme tady v regále, ale můžeme je objednávat pouze přes e-shop,“prohlásila po dotazu pokladní. „Můžete si ale zavolat nahoru do kanceláře, my máme teď takové nařízení. Můžete je dostat hned, ale musí si vás napřed zapsat,“doplnila chvatně. Redaktorka zavolala ze svého telefonu, ponožky si objednala a po chvíli odnesla. (vh, mls)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia