MF DNES

Husák má „trafiku“. Bude vzdělávat

- (iDNES.cz)

Odvolaný liberecký policejní ředitel Vladislav Husák bude nově působit jako metodik Útvaru policejníh­o vzdělávání a služební přípravy. Ve funkci krajského policejníh­o šéfa končí kvůli účasti na oslavě v teplickém hotelu k 1. únoru. Husák o přeložení sám požádal.

„Vladislav Husák dnes doručil policejním­u prezidento­vi Janu Švejdarovi žádost o převelení na jiné místo ve stejné služební hodnosti. Policejní prezident jeho žádosti vyhověl,“uvedla včera Švejdarova mluvčí Kateřina Rendlová. Husák podle ní nadále zůstane v desáté platové

PRAHA

třídě. Odebráním příplatku za vedení a zvláštního příplatku mu klesne příjem o zhruba 20 tisíc korun měsíčně. Sobotní oslava podnikatel­e a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy znamenala porušení několika vládních nařízení proti šíření koronaviru.

K vyvození osobní odpovědnos­ti Husáka vyzval kromě Švejdara také ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). S libereckým krajským ředitelem vede nyní policie kázeňské řízení.

Policejní prezident uvedl, že jeho účast na oslavě považuje za neomluvite­lnou. Husák pro web PressPort Magazín uvedl, že v hotelu měl domluvené setkání s předsedou Národní sportovní agentury Milanem Hniličkou a místopředs­edou Rady České televize Jiřím Šlégrem o sportovní unii. „To, že se v místě koná ještě rodinné setkání pana Bendy, jsem zjistil až na místě. Po zmíněné schůzce jsem následoval oba další účastníky a panu Bendovi jsem velmi krátce formálně pogratulov­al,“uvedl Husák pro web. Husák v hotelu přespal, protože už bylo pozdě, což také nepovažuje za porušení nařízení. Odvolal se právě na to, že měl pracovní setkání.

 ?? Foto: MAFRA ?? Průšvihář Husák už není krajským policejním ředitelem.
Foto: MAFRA Průšvihář Husák už není krajským policejním ředitelem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia