MF DNES

Další lidé hnutí Přísaha

-

Tomáš Sochr Jiří Komárek Jaroslav Pelc Na startu

– Stranická dvojka a Šlachtův bývalý kolega z ÚOOZ. Velel skupině, která zadržela Janu Nagyovou, dnes Nečasovou.

– Bývalý šéf ostravské expozitury ÚOOZ.

– Na ÚOOZ zakládal nový odbor, který se zabýval především nelegálním obchodem s kradenými auty.

Jeden z nich asistuje u stánku také v nedalekém Mikulově. „Roberta z nám od doby, kdy začal sloužit u policie. Jsem o generaci starší, a tak vím, že si policejní prací prošel od píky, poznal lidi na vesnicích, a protože byl dobrej, postupoval dál,“popisuje Boleslav Komárek. Svoji pomoc prý nabídl, aby těm, kteří Šlachtu neznají, mohl říci, co je to za člověka.

Policejní kolegové nestojí za Šlachtou jenom u podpisovýc­h míst, ale jsou také důležitými členy hnutí. Ze sedmi hlavních osobností kromě Šlachty další tři sloužily v ÚOOZ. Sám Šlachta si myslí, že je u řadových policistů celkem populární, a doufá v jejich přízeň.

Drive-in debata

Na zastrčeném blátivém plácku za Aqualandem Moravia v Pasohlávká­ch má od šesti hodin večer uzavřít první den nového hnutí drive-in debata. Forma je nezvyklá. Otázky lidé posílají mobilními telefony a politik na ně odpovídá do mikrofonu.

Nepomáhá ani počasí. K lezavé zimě se přidává studený déšť, přesto se po půl šesté začínají na místo sjíždět první vozy. Nakonec jich dorazí okolo padesátky. Někdy jsou v nich jednotlivc­i, někdy celé rodiny.

„Lidé byli fantastičt­í, jenom za dnešek se nám podařilo sesbírat okolo pěti set podpisů,“říká Šlachta. „Teď jdu vlastně úplně poprvé do ostré debaty,“dodává.

 ?? Foto: 2x Petr Topič, MAFRA ?? Robert Šlachta se připravuje na večerní debatu, na které vystoupil s Tomášem Sochrem a odpovídal na telefonick­é dotazy.
Foto: 2x Petr Topič, MAFRA Robert Šlachta se připravuje na večerní debatu, na které vystoupil s Tomášem Sochrem a odpovídal na telefonick­é dotazy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia