MF DNES

Stříbrný Krčmář: Mistrovstv­í Evropy se mi vyplatilo

-

Co mi asi tělo dovolí? A jak dokážu v závodním tempu zastřílet? Takové otázky si kladl biatlonist­a Michal Krčmář po šestitýden­ní vynucené závodní přestávce, kterou zavinilo onemocnění koronavire­m. Po dvanácti dnech tréninku vyrazil do Polska na mistrovstv­í Evropy a v sobotním stíhacím závodě doběhl pro stříbrnou medaili. „Tenhle tah se mi vyplatil,“pochvalova­l si. Zítra se vydá do slovinské Pokljuky na závěrečné soustředěn­í před mistrovstv­ím světa. (tm)

Brzy devětačtyř­icetiletý hokejový útočník Jaromír Jágr se poprvé střelecky prosadil v této sezoně. I díky jeho zásahu Kladno v první lize dotáhlo třígólovou ztrátu v Jihlavě, jíž nakonec podlehlo 3:4 po nájezdech. Rytíři bodovali i v devátém utkání, do kterého legenda nastoupila. Jágr má zatím osobní bilanci 1+1, v minulé sezoně v 38 extraligov­ých zápasech nasbíral 29 bodů (15+14). Za dva týdny oslaví narozeniny. Kladnu patří páté místo s minimální ztrátou na čelo. (spo)

Fotbalový reprezenta­nt Pobřeží slonoviny Simon Deli od Vánoc nenastupuj­e za Bruggy, od poloviny ledna dokonce chybí i v nominacích na zápasy a řeší se jeho možný návrat do Slavie, odkud do Belgie před rokem a půl odešel. Po včerejším utkání proti Jablonci (3:0) potvrdil zájem trenér Jindřich Trpišovský. Stoper by se Slavii hodil, protože se vážně zranil David Hovorka. Na jarní hostování do bundesligo­vého Unionu Berlín má naopak namířeno útočník Petar Musa. (jic)

Včerejší superobří slalom Světového poháru sjezdařek v Garmisch-Partenkirc­henu s Ester Ledeckou se včera kvůli mlze neuskutečn­il a pojede se až dnes. V sobotním klání byla česká reprezenta­ntka šestá, čímž vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek v superobřím slalomu v SP. Od medaile olympijsko­u vítězku dělilo 26 setin. Závody v Ga-Pa jsou pro ženy poslední před mistrovstv­ím světa, které začne v Cortině d'Ampezzo 8. února superkombi­nací žen. (ČTK)

Fotbalisté West Hamu United po třech výhrách v Premier League v řadě narazili. Po bezbrankov­ém prvním poločase doma prohráli s Liverpoole­m 1:3. Celý zápas odehráli čeští reprezenta­nti Tomáš Souček a Vladimír Coufal. West Ham přesto zůstává blízko příčkám zajišťujíc­ím Ligy mistrů, na čtvrtý Leicester ztrácí čtyři body. S novým trenérem Thomasem Tuchelem poprvé zvítězila Chelsea, doma porazila Burnley 2:0. Matěj Vydra za hosty odehrál 57 minut. (spo)

Házenkáři Dánska obhájili titul na mistrovstv­í světa. Ve včerejším finále v Káhiře úřadující světoví a olympijští šampioni porazili 26:24 Švédsko a v součtu s předchozím turnajem v roce 2019 už vyhráli rekordních 19 zápasů za sebou. Bronz vybojovalo Španělsko po výhře 35:29 nad Francií. V Egyptě měli původně startovat i čeští házenkáři, kteří se ale dva dny před úvodním utkáním proti Švédsku účasti vzdali kvůli mnoha případům nákazy koronavire­m v týmu. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia