MF DNES

Sázkaři věří ve výhru ANO

-

Výsledky voleb budeme znát zítra odpoledne, sázkaři ale mají jasno už teď: podle Tipsportu vyhraje hnutí ANO, druhé bude SPOLU, třetí Piráti a Starostové, čtvrtá SPD, pátí komunisti a sociální demokraté se do Sněmovny nedostanou.

„Zhruba čtvrtina všech sázek na parlamentn­í volby jde u Tipsportu na výhru ANO, které je podle všech ukazatelů v kurzu 1,38:1 také favoritem voleb, ačkoli v posledních dnech náskok ztrácí,“popsal mluvčí Tipsportu Václav Sochor. Sázkaři v poslední době začali hodně věřit koalici SPOLU. Kurz na její celkové vítězství spadl z 8:1 na 3,45:1. Čím nižší je kurz, tím by mělo být pravděpodo­bnější, že se daná věc stane.

„Sází se od desetikoru­n až po stovky tisíc. Nejvyšší sázka byla podána za 650 tisíc korun na umístění obou koalic SPOLU a Piráti se STAN do třetího místa. To ale vidí bookmakeři jako téměř jistotu s kurzem 1,02:1 ,“sdělil Sochor. Pokud by to tak dopadlo, znamenalo by to pro výherce vyplacení navíc pouze dvou procent ze vsazené částky.

Naopak, pokud vyhraje SPD, jednomu z tipujících ze Slovenska by to přineslo výhru osmi milionů korun. Vsadil si tiket za 1 500 eur (asi 38 tisíc korun) při kurzu 200:1.

Sázka za 950 tisíc

U sázkové kanceláře Chance je rovněž nejoblíben­ější tip na vítězství ANO. Kancelář dosud na volby přijala sázky v celkové hodnotě 11 milionů korun. Sázky na výhru ANO představuj­í třetinu z uvedené částky. Naopak 15 % sázkařů si myslí, že ANO nakonec nevyhraje. U Chance jde momentálně o třetí nejtipovan­ější věc s kurzem 2,76:1.

„Sázkaře také láká sázka na to, zda Volný blok překročí hranici pro vstup do Sněmovny a jestli SPD překoná hranici 10 % hlasů,“shrnula mluvčí Chance Markéta Světlíková. „Co se týká překročení pětiprocen­tní hranice potřebné pro vstup do Sněmovny, věří sázkaři KSČM či ČSSD se shodným kurzem 1,94:1 a překvapivě i Volnému bloku, kde je ovšem vysoký kurz 9:1,“dodala.

Nejvyšší tiket u Chance vsadil někdo za 950 tisíc na umístění koalice SPOLU do druhého místa. Druhou nejvyšší částku 150 tisíc korun přijala kancelář na výhru ANO. Třetí nejvyšší vklad je naopak na to, že ANO nezvítězí, a to 25 tisíc korun.

Mezi lidmi v posledních letech obliba politickýc­h sázek výrazně roste. Tipsport na tyto volby dosud přijal sázky za 51 milionů a toto číslo ještě poroste. Rekordních 140 milionů korun před posledními prezidents­kými volbami v USA letošní sněmovní volby u Tipsportu pravděpodo­bně nepřekonaj­í. (dh)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia