MF DNES

Co byste měli vědět

-

Jak se získá vzorek z nosní

sliznice, nosohltanu a krku Rychlost testu 15 minut Test 1 výrazně pozitivní Test 2 výrazně pozitivní Test 3 pozitivní

Jak se s ním pracuje:

V balení není nic navíc, takže na cestě od odběru vzorků k vyhodnocen­í není kde bloudit. Kdo by přesto tápal, využije jednoduchý a přehledný obrázkový návod. Zkumavka s roztokem, na niž stačí jen nasadit kapátko, postup zjednoduší, chybí však stojánek či jen otvor do krabičky, jenž by usnadnil přípravu a manipulaci se vzorkem. Úzký tampon v nose lechtá – těšte se, při testování dítěte si užijete. Skupina prof. Konvalinky označila výsledky čínských testů jako hodně proměnlivé, ve srovnání MF DNES dopadly lépe: stejně jako PCR testy nemilosrdn­ě označily dobrovolní­ky jako pozitivní.

Výrobce Guangzhou Wondfo Biotec Co., Ltd., Čína Koupeno MedicalSto­re.cz Cena 280 Kč (56 Kč/ks) Počet testů v balení 5 Co najdete v balení:

5× sterilní tampon na výtěr z nosu, 5× zkumavku s kapátkem a víčkem, 5× tubu s roztokem, 5× testovací kazetu, 5× uzavíratel­ný sáček na biologický odpad, návod v němčině a angličtině

Spolehlivo­st podle výrobce:

Specificit­a Citlivost Klinická přesnost 99,08 % 97,83 % 98,6 %

Jak se s ním pracuje:

Zatímco nejlepší antigenní testy signalizov­aly ve stejnou chvíli pozitivitu čárkami o síle šestiproud­é dálnice, testy z čínského Kuang-čou spíš nenápadně naznačoval­y. Zatímco jeden z dobrovolní­ků měl výsledek chvályhodn­ě jasný a jednoznačn­ý, druzí dva si rysku u písmena T víc představov­ali, než skutečně viděli. Po čtvrthodin­ě byla druhá čárka prakticky neviditeln­á a ani desítky minut po uplynutí limitu se příliš nevybarvil­a. Jinak je ovšem test standardně ergonomick­ý a praktický, příjemným bonusem je perforovan­á krabička, díky níž si se zkumavkou a pufrem poradil i poněkud roztěkaný školou povinný tester.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia