MF DNES

Co byste měli vědět

-

Jak se získá vzorek z krve,

plazmy nebo lidského séra Rychlost testu 10 až 15 minut Test 1 IgM, IgG Test 2 IgM, IgG Test 3 IgM, IgG Po 3. dávce očkování IgG

Jak se s ním pracuje:

Bez pár kapek krve se informace o tom, zda vám v těle kolují protilátky, nedovíte. Ale obavy stranou, lanceta, kterou najdete v balíčku, je ostrá a vpich do bříška prstu téměř nebolí. Šikovní uživatelé zvládnou postup sami, méně zručným či vyděšeným přijde vhod i třetí a čtvrtá ruka. Postup přitom nebyl těžký, pár kapek se důkladně smíchá s roztokem, nabere do pipety a kápne do jamky v testovací kazetě. Nemocným test v druhém týdnu izolace vykreslil oba typy protilátek (IgM, které signalizuj­í probíhajíc­í infekci, i dlouhodobé IgG), dobrovolní­kovi, který byl týden po 3. dávce očkování, protilátky IgG.

Test dokázal detekovat oba typy protilátek během 10 minut. Obrázkový leták je příliš stručný, bez online návodu se neobjedete.

Výrobce Safecare Biotech (Hangzhou) Co., Ltd., Čína Koupeno DrMax.cz Cena 99 Kč Počet testů v balení 1 Co najdete v balení:

testovací kazetu, mikropipet­u na přenos vzorku, sterilní jednorázov­ou lancetu na odběr vzorku (vyrobena v Polsku), dezinfekčn­í polštářek, zkumavku s činidlem, podrobný návod v češtině, obrázkový návod na použití lancety

Jak se s ním pracuje:

Co se týká přehlednos­ti návodu a náročnosti zpracování, patřil test k uživatelsk­y nejvstřícn­ějším. Všechno je vysvětleno jednoduše, žádné zbytečné vědecké rozbory. Takže stačilo použít masivní lancetu, sebrat pipetou dvě kapky krve, ty kápnout do jamky v testovací kazetě a pak přidat... Aha, tady číhala zrada, v několika objednanýc­h sadách totiž chybělo v tubě ustalovací činidlo, tudíž nebylo co přidávat a sada byla málo platná. Sety, kde pufr byl, ovšem odvedly dobrou práci – u nemocných i očkovaných se ukázaly jasné rysky signalizuj­ící protilátky IgG, u jednoho vzorku se objevily i IgM.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia