MF DNES

Střelci z Třince chtěla KSČM pozastavit členství

-

TŘINEC Mužem obviněným z vydírání za to, že si minulý týden vyhrůžkami a výstřelem z pušky vynutil vjezd autem do Nemocnice Třinec, je tamní 44letý zemědělský podnikatel Miroslav B. Ten v minulých letech opakovaně neúspěšně kandidoval do zastupitel­stva Třince a v roce 2017 i do Sněmovny za komunisty. Strana mu včera chtěla pozastavit členství.

„Doslechl jsem se, že střelec z nemocnice je členem KSČM. Na schůzi krajského výboru jsem chtěl navrhnout pozastaven­í jeho členství, pokud to už neudělala základní či okresní organizace. Ale řekli mi, že již rok a půl není naším členem,“uvedl předseda moravskosl­ezské organizace KSČM Josef Babka.

Někteří lidé, kteří střelce znají, se ho zastávají. „Nechte ho být, chudáka. Už tak má problémů dost. Prochází těžkým obdobím, nedaří se mu v podnikání – víte, jaká je teď situace v zemědělstv­í. Já s ním nikdy problémy neměl. Bohužel se ožral a byl ve špatnou chvíli na špatném místě,“řekl třinecký zemědělec, který nechtěl zveřejnit jméno.

Opilý muž hledal v nemocnici se zbraněmi v rukou svého známého, 46letého Radka B., jehož tam ve dvě hodiny ráno dovezla sanitka s bolestí zad. Muž se nejdříve odmítl nechat ošetřit, pak se tam ale spolu se svým známým dobývali do zamčených dveří a dostali se do konfliktu s ochrankou. Poté si Miroslav B. dovezl z domova dvě legálně držené zbraně a z jedné vystřelil.

Střelec je ve vazbě, hrozí mu až osm let vězení. Druhý muž, který je šéfem místního sportovně střeleckéh­o klubu a v osudný večer se známým popíjel, je na svobodě. Hrozí mu tříletý trest. Policie oběma zadržela zbraně i zbrojní průkazy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia