MF DNES

Tipy na víkend. Za Michalem na Ladronku či na knižní veletrh

-

1 Pražské služby na Ladronce

U-rampa, skákací boty bike trial show – také na tyto atrakce se mohou těšit návštěvníc­i Ladronky v sobotu 18. června. Od 11.00 se zde uskuteční již desátý ročník akce Pražské služby dětem. „Součástí programu je také prezentace nejmoderně­jší techniky z vozového parku Pražských služeb,“uvedl Radim Mana, mluvčí Pražských služeb. Celým dnem bude provádět dětmi oblíbené duo Magdalena Reifová a Petr Vacek. Hlavním hostem je populární dětský bavič Michal Nesvadba. (boh)

2 Citadela Vyšehrad

Tajemné podzemní chodby budované v rámci bastionové­ho opevnění barokní citadely Vyšehrad anebo nově otevřené Podolské kasematy přestavěné za druhé světové války na protiletec­ké kryty. Také tato pozoruhodn­á místa proslulého komplexu nad jižním vstupem do pražské kotliny si lze projít v rámci komentovan­é prohlídky zítra od 13.30 hodin. Zajímavý prohlídkov­ý okruh je zaměřený na vojenskou minulost Vyšehradu a jeho úlohu v rámci pražského opevnění. Bližší informace lze najít na webu praha-vysehrad.cz. (boh)

3 Festival otevřených dílen

Na smíchovsko­u náplavku se na den otců sjedou dílny ze všech koutů Prahy. Městská knihovna v Praze spolu se správcem Pražských náplavek TCP zvou Pražany na Festival otevřených dílen. Pod vedením celkem třinácti pražských dílen si zájemci vyzkouší svou zručnost ve všech možných řemeslech – od truhlařiny a sklářství, přes 3D tisk a mozaiku až po knihařinu. Mimo to se bude také šít, malovat, opravovat nebo třeba smaltovat. Akce začne v neděli ve 13.00 a potrvá až do 18.00. Vstup je zdarma. (haa)

4 Veletrh Knihtex 2022

Více než šest desítek menších nakladatel­ství představí svou produkci na 12. ročníku knižního jarmarku Knihtex. V sobotu 18. června se setkají nakladatel­é a čtenáři v prostorách Kasáren Karlín. Kromě debat, přednášek, autorských čtení a představen­í knižních novinek organizáto­ři přichystal­i také divadelní představen­í pro děti Kvak a Žbluňk jsou kamarádi, Slam poetry show, filmovou projekci a spousty tvořivých workshopů. Letošní ročník dá mimořádně prostor také ukrajinské literatuře. Podrobnějš­í informace najdou případní zájemci na webu www.knihtex.cz. (haa)

 ?? Foto: archiv M. Nesvadby ?? Bavič Michal Nesvadba bude hostem sobotního Dne Pražských služeb.
Foto: archiv M. Nesvadby Bavič Michal Nesvadba bude hostem sobotního Dne Pražských služeb.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia