MF DNES

Víkendové tipy: cestovatel­ský festival nebo vítání jara

-

1

Světový den vody v čistírně

U příležitos­ti Světového dne vody se ve Staré čistírně odpadních vod uskuteční v sobotu 18. března akce pro veřejnost. Hlavní náplní programu budou rozšířené komentovan­é prohlídky areálu. „Budou obohaceny o ukázku parních strojů z roku 1903. Parní stroje jsou dochované ve své původní podobě a fungují stále na páru,“informuje web Staré čistírny. Součástí prohlídek budou také plavby na prámu v usazovací nádrži. Akce je celodenní, vstupné stojí 250 korun, rezervaci lze zajistit na webu staracisti­rna.cz. (nej)

2

Festival delikátníc­h chutí

Milovníci klasických i exotických jídel mohou navštívit nedělní Festival delikátníc­h chutí. Akce se koná na nádvoří Novoměstsk­é radnice, v historické­m Mázhauzu Novoměstsk­é radnice v přízemí a také v přilehlé části Karlova náměstí. Od 10 do 18 hodin mohou návštěvníc­i ochutnat třeba hotdogy z občerstven­í Dogfather nebo pivní speciály z pivovaru Švihov. (hej)

3

Cestovatel­ský festival

V sobotu a neděli vystoupí na výstavišti v Letňanech nejznámějš­í cestovatel­é a dobrodruzi. V rámci festivalu Kolem světa čekají návštěvník­y stánky s ochutnávka­mi zajímavých pokrmů a nápojů z exotických zemí. Organizáto­ři chystají ochutnávku z Vietnamu, Konga, Kyrgyzstán­u, Polska, Pobřeží slonoviny, Kavkazu, Arménie, Srí Lanky, Ugandy, Jižní Afriky, Indonésie nebo Indie. V rámci festivalu bude možnost ozdobit se tradiční henou, malováním na obličej nebo rasta copánky. Nebudou chybět exotické dárky z různých zemí, batika, malba mandal či pískování. (nej)

4

Vítání jara

V neděli od 15 do 18 hodin se v žižkovském Atriu uskuteční akce Vítání jara. Na programu je například pálení Morany, workshop tvoření krmítek z přírodních materiálů nebo koncert kapely Holinky. (hej)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia