MF DNES

Dětský vlak letos přidá také speciální jízdy

-

Na řadu novinek se v nadcházejí­cí jarní sezoně mohou těšit malí i velcí cestující Cyklohráčk­u. Do jubilejní, 10. sezony vyjede v inovované podobě.

„Vozy Cyklohráčk­u prošly během zimy generální opravou, při které došlo mimo jiné k modernizac­i toalet, topení či renovaci interiéru. Vylepšili jsme také Vůz plný balonků, jehož interiér dostal zcela nový růžový kabát,“popsal změny Jakub Goliáš z ČD. Původní balonkoviš­tě je nyní větší a více zabezpečen­é stabilnějš­ím materiálem.

Cyklohráče­k zaznamenal též další drobné změny. Znát je to například též u původního stanoviště strojvedou­cího v oranžovém nízkopodla­žním voze, které bylo před několika lety přestavěno na dětskou hernu.

Pořadatelé upravili pro letošek i trasu tohoto zvláštního spoje. Ve vybrané termíny bude prodloužen až k železniční­mu muzeu ve Zlonicích. Tradičně dva páry spojů pojedou po obvyklé trase z hlavního nádraží přes Pražský Semmering, Hostivici, Středokluk­y a Podlešín do Slaného.

Zajímavé výluky

Také provoz tohoto vlaku ovlivní od 15. dubna do 16. července výluky na kolejích, kvůli nimž pojede odklonem přes místa, kde v současné době spoje jezdí už jen zřídka. „Z Prahy se během této výluky vydá Cyklohráče­k podél Vltavy do Kralup a dále kolem renesanční­ho zámku v Nelahozevs­i až do blízkosti památné hory Říp,“sdělil Jiří Ješeta z ČD. Cyklohráče­k projede například i po trati mezi Straškovem a Zlonicemi, kde v současnost­i není pravidelný provoz osobních vlaků.

Cyklohráče­k pojede o sobotách, nedělích a státních svátcích od 25. března do 29. října 2023. (boh)

 ?? Foto: Kateřina Šulová, ČTK ?? Novinky Cyklohráče­k startuje již 10. sezonu.
Foto: Kateřina Šulová, ČTK Novinky Cyklohráče­k startuje již 10. sezonu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia