MF DNES

Sbohem, Brno! Mueller rozhodl sérii

- Hokejový reportér MF DNES

Jan Daněk

Jen co jeho svižná rána z vrcholku pravého kruhu rozvlnila brněnskou síť, hala ztichla. Poté převážil pískot. A část publika ho za vítěznou trefu odměnila vulgárním skandování­m: „Mueller je pi...“

Bylo až symbolické, že hokejistům Komety ukončil sezonu nepřehlédn­utelný vlasáč, který ji předchozí čtyři roky držel nad extraligov­vým průměrem. Přesilovko­vý gól Petera Muellera z 77. minuty zajistil Vítkovicím včerejší výhru 4:3 v prodloužen­í, čímž je i posunul do semifinále play off. „Je to kvalitní hráč, povedlo se mu to,“pokrčil rameny brněnský gólman Dominik Furch. Vítkovice celou sérii zvládly 4:2 především díky Muellerovi, který proti Kometě obstaral hned tři ze čtyř vítězných tref. I to je důkaz, jak se před sezonou vedení klubu vyplatilo přetáhnout nezadržite­lný kanon z Brna do Ostravy.

Mueller předloni ovládl bodování nejvyšší soutěže a i po nečekaném přesunu do Vítkovic bral v průměru bod na utkání.

V sezoně několikrát musel sportovní manažer Vítkovic Roman Šímiček vyvracet zprávy o návratu americké hvězdy do Brna. Ostatně jeho spojení se sledovanou značkou bylo patrné i po první třetině, když se strhla mela u střídaček. On jako jeden z mála neskočil na led a jen sledoval, jak se pošťuchují jeho současní a bývalí spoluhráči.

Ti nyní mohou zamířit na dovolenou, zatímco 34letý Mueller bude hrát o první extraligov­ou medaili ve své rozmanité kariéře.

Vítkovice potvrdily, že do čtvrtfinál­e nastoupily jako favorité. V play off si poradily s první nástrahou, která na ně vyrukovala, s výbornými přesilovka­mi a ještě lepším gólmanem Furchem.

O podobě semifinálo­vých párů se může rozhodnout dnes, pokud Třinec doma v šestém duelu udolá Spartu. Boje o finále začnou v neděli, kdy rozehrají sérii vítězové základní části z Pardubic.

Díky prvenství má Dynamo jistotu, že po 11 letech zakončí extraligov­ou sezonu s medailí. Vítkovice na ni čekají ještě o rok déle. A po včerejšku dál zůstávají ve hře stále i o tu nejcennějš­í.

 ?? Foto: ČTK ?? Euforie Vítkovický Peter Mueller si včerejší rozhodujíc­í gól proti Kometě Brno pořádně užil.
Foto: ČTK Euforie Vítkovický Peter Mueller si včerejší rozhodujíc­í gól proti Kometě Brno pořádně užil.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia