MF DNES

Extraligov­ý neklid. Finále se vyhrocuje

A znovu šest gólů Pardubic. Ty srovnaly sérii s Třincem na 2:2

- Robert Rampa hokejový reportér MF DNES

Lukáš Sedlák nahrává puk spoluhráči. Za dvě sekundy si připíše asistenci na gól do prázdné třinecké brány, Pardubice vyhrají celkově 6:2 a ve čtvrtém utkání srovnají finálovou sérii.

Ještě předtím však Sedlák schytá od Marka Daňa ránu loktem do obličeje. Padá k zemi, načež se do sebe pouští skoro všichni přítomní hokejisté na ledě. Rozhodčí žádný faul neviděli.

A vy, fanoušci, díky tomu můžete počítat, že ještě minimálně dva duely extraligov­ého finále přinesou další vyhrocené momenty.

Na obou stranách už vypozoruje­te, že emoce pilně pracují. Třinecký trenér Zdeněk Moták po první třetině upozorňova­l rozhodčí právě na Sedláka: „Přihrává to.“

Pardubický kouč Marek Zadina oponoval: „A co jejich hráči?“

Na ledě se to rvalo. V předbranko­vém prostoru létaly ruce do obličeje, ani hokejky nezůstával­y dole.

„Je to vyhrocené,“pokýval pardubický útočník Martin Kaut.

„Je to finále a hráči vědí, o co jde. Mnohdy emoce nedokážou udržet, ale právě o tom to je,“vykládal Moták po utkání pro O2TV.

Větší téma však otevřel pardubický Zadina. Vystoupil s nezvykle tvrdým vyjádřením.

„Cítím tlak od lidí, kteří chtějí narušit finále. Hlavně od v uvozovkách expertů vaší konkurenčn­í televize (ČT), kteří si myslí, že jsou nejchytřej­ší na světě. Ale Pardubice jsou silné a těm lidem se to nepovede,“říkal též pro O2TV. Nejmenoval. Ale co myslel? Po druhém utkání se měl změnit přístup rozhodčích v posuzování předbranko­vých situací.

Pardubice rády využívaly každé šance zajet do třineckého brankáře Ondřeje Kacetla, otravovat ho, provokovat, rozhodit ho. Vedlo to k vítězství ve druhém utkání finálové série. Právě expert ČT Milan Antoš tohle chování kritizoval. Že to prý není fér. Mířil tedy Zadina na něj?

Rozhodčí před třetím duelem přístup viditelně změnili. Oba týmy dopředu upozornili: Budeme mnohem důslednějš­í.

Najednou tak pardubičtí hokejisté do Kacetla už tolik zajíždět nemohli. A třetí duel prohráli. Po čtvrtém zápase Zadina musel vyhodnotit, že je čas se ozvat. Válčí se nejen

Finále 3. zápas

HC Oceláři Třinec 4 HC Dynamo Pardubice 3

Branky a nahrávky: 11. Daňo (L. Hudáček, Šenkeřík), 16. L. Hudáček (Kundrátek, P. Vrána), 24. L. Hudáček (Nestrašil, Kundrátek), 57. Nestrašil (D. Voženílek) – 13. Radil (T. Zohorna, Čerešňák), 37. Mandát (T. Zohorna, Will), 59. A. Musil (Radil, T. Zohorna).

Rozhodčí: Hribik, Květoň – Ondráček, Špůr.

Vyloučení: 2:2.

Využití: 1:0.

Diváků: 5 400 (vyprodáno).

Třetiny: 2:1, 1:1, 1:1.

Srovnáno na ledě. Tlak se musí vytvářet, kde to jen jde. Na dálku, ideálně v televizi.

„Finále je hodně ovlivněné,“stál si za svým Zadina. „Ten tlak na komisi rozhodčích a lidi, kteří po druhém zápase změnili noty... Vyloženě se ovlivnili rozhodčí, kteří to mají hrozně těžké.“ 4. zápas

HC Oceláři Třinec HC Dynamo Pardubice

2 6

Branky a nahrávky: 6. Cienciala (L. Hudáček), 43. D. Voženílek (Nestrašil, Smith) – 8. Radil (Hyka, M. Kaut), 34. M. Kaut (Radil, Košťálek), 36. Vondráček (Poulíček), 59. A. Musil (D. Musil), 59. Poulíček, 60. M. Kaut (T. Zohorna, Paulovič).

Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2. Diváků: 5 400 (vyprodáno). Třetiny: 1:1, 0:2, 1:3.

Stav série: 2:2.

Další zápasy: středa 18.00 Pardubice – Třinec, pátek 17.00 Třinec – Pardubice.

Není to obyčejné pozápasové prohlášení. Zadinova slova jsou silný protiútok. Velký signál před pátým středečním duelem v Pardubicíc­h a je jasné, že to teď v zákulisí bude pořádně vřít.

Pravděpodo­bně si to nenechá líbit třinecká strana, možná se ozvou experti České televize, svých sudích

Baráž 3. zápas

VHK Robe Vsetín Rytíři Kladno

2 3

Branky a nahrávky: 38. Dědek, 40. Hrňa (Dědek) – 4. Jarůšek (Filip, Slováček), 37. Tralmaks (Klepiš, J. Pytlík), 40. M. Procházka (Klepiš, Jarůšek).

Rozhodčí: Kika, Ondráček – Rampír, Šimánek.

Vyloučení: 3:5.

Využití: 0:1.

Diváků: 7 700 (vyprodáno).

Třetiny: 0:1, 2:2, 0:0.

Stav série: 0:3.

Další zápas: dnes 18.00 Vsetín – Kladno. se nejspíš zastane vedení extraligy, potažmo šéf jejich komise Pešina.

Zadina však má pravdu v tom, že rozdíl v posuzování v prvních dvou duelech a teď během víkendovýc­h zápasů, není malý.

A Pardubicím očividně vyhovovalo to první.

 ?? Foto: Alexandr Satinský, MAFRA ?? Pardubice prohrály třetí finálový zápas v Třinci 3:4, včera však stav série srovnaly po vítězství 6:2. Z druhého gólu se právě raduje Martin Kaut.
Foto: Alexandr Satinský, MAFRA Pardubice prohrály třetí finálový zápas v Třinci 3:4, včera však stav série srovnaly po vítězství 6:2. Z druhého gólu se právě raduje Martin Kaut.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia