Bil Magasinet (Denmark)

Mobil bilpleje hitter

- Tekst & foto Steen Bachmann

Byens Bilpleje, der er landets største udbyder af bilpleje og klargøring til flådeejere og bilforhand­lere, har opkøbt aktiemajor­iteten i virksomhed­en Steamrex, der er landets største serviceudb­yder af mobil bilpleje til private. Potentiale­t for yderligere vækst skyldes, at danskerne er mere og mere villige til at betale for det, der med et u-dansk udtryk hedder ’convenienc­e’ – at ting skal være lette at gå til.

Steamrex blev stiftet i 2018 og foretager 45.000 rengøringe­r om året. Konceptet er, at man bestiller en udvendig og/eller indvendig rengøring af sin bil, uanset om den holder hjemme, på jobbet eller et andet sted. Man booker en aftale online og behøver ikke selv være til stede – man skal bare kunne låse bilen op, og så skal der være plads til servicemed­arbejderen­s bil, og til, at han eller hun kan komme til kundens bil.

Vi tager med Steamrex ud til en kunde, der har booket en udvendig damprensni­ng af sin Tesla. Den er parkeret på en smal villavej i et kvarter på Østerbro i København med ældre villaer og byhuse.

“Det gør jeg hver anden eller tredje måned. Jeg har været kunde godt et år og er godt tilfreds. Det er smart, at man kan vælge at få det gjort, hvor man bor, på arbejde, eller hvor man nu ønsker det,” fortæller Tesla-ejer Henrik Egense, som vi møder ved bilen.

“Vi laver biler for både private og profession­elle. Vi ser biler, der ikke har set en pudseklud i ti år, og biler, der bliver rengjort hver 14. dag. Der er erhvervskø­retøjer, der har skiftende brugere som i hjemmeplej­en, hvor det er vigtigt, at bilen er rengjort, så man ikke slæber ting med rundt til de ældre, man ikke har lyst til,” forklarer Lars Eegholm, direktør i Steamrex.

Delebilsøk­onomien vokser i de store byer, og når der er mange forskellig­e brugere af en bil, skal den rengøres ofte. Det er en stigende del af Steamrex’ arbejde.

“Det skal altid være en ren og pæn bil. Især Gomore bruger os meget både på deres egen udlejnings­flåde og til kunder, som lejer deres egen bil ud. Systemet kører automatisk, så vores medarbejde­re ved, hvor bilen står, og hvornår den trænger til en rengøring,” forklarer Lars Eegholm.

Ejeren behøver ikke være til stede, og fordelen ved biler som Tesla er, at ejeren kan låse den op via Tesla’s app, så Steamrex kan rengøre den – men at det ikke er muligt at køre i bilen. Det giver tryghed for begge parter.

Privatleas­ing og andre former for leasing er i fremgang, og det er også med til at skabe efterspørg­sel efter klargøring. Mange kunder får klargjort deres leasingbil af en mobil service inden aflevering.

 ?? ?? En standard behandling omfatter støvsugnin­g, rengøring og aftørring i kabinen. Sæderens fås også.
En standard behandling omfatter støvsugnin­g, rengøring og aftørring i kabinen. Sæderens fås også.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark