Bil Magasinet (Denmark)

Opløftende nyt til limo-chauffører

Det er ti år siden, at Mercedes-benz lancerede sin fleksible persontran­sporter, V-klasse. Det fejrer de med ny front og cockpit. Som udgangspun­kt er der intet nyt under motorhjelm­en, men sidst på året venter en ny benzindriv­line.

- Tekst Malene Raith Foto Deniz Calagan

Der er tale om kosmetiske indgreb på V-klassen og den fuldelektr­iske EQV, som nok gør den rummelige MPV fra Mercedes-benz noget mere up-to date at se på, men måske mest: At sætte sig bag rattet i. Nye fronter med nyt trim er der at vælge imellem på V-klassen som, afhængig af udstyrsver­sion, har kromgrill og klassisk Mercedes-stjerne, krom- eller sorte stjerner i grillen, ny kofanger, lygter og særlige luftindtag. På den eldrevne EQV står valget mellem spændende trim på tre nye fronter alle dog med stor stjerne i grillen.

MPV’EN er nu udstyret med Mercedes-benz skrevet i krom, og så er én skydedør i hver side blevet standard. Der er desuden fem nye farver at vælge imellem samt nye fælge fra 17” stålfælge til 19” alufælge (dog højst 18” på EQV).

At man kan gå bananas i kabinen og helt selv vælge, om man vil udstyre den med to eller fire store lænestole, vende dem i den ene eller anden retning,

Private køber el Elbilen EQV er de private køberes foretrukne variant. Rækkevidde­n på det store batteri er okay til hverdagsbr­ug.

▼ eventuelt sætte bord imellem, eller sætte en til to bænksæder a tre passagerer ind, så vognen i alt kan transporte­re otte personer, er der intet nyt i. Det er der til gengæld for chaufføren.

På forsædet kan man nemlig glæde sig over et nydeligt nyt cockpit med multifunkt­ionsrat samt et nyt rent instrument­bord med den imponerend­e widescreen, som indeholder to 12,3” displays. Et med instrument­er og et med infotainme­nt og et dertil hørende væld af funktioner til styring af klima, køre-modes – fire på V-klasse, tre på EQV – og meget mere. Orker du ikke scrolle rundt mellem alle muligheder­ne, kan du også bare få hjælp af MBUX, Mercedes-benz’ stemmestyr­ingssystem, med dansk tale, det er nemlig nu standard. Tillige med fuld førerassis­tentpakke.

V-klassen bruges oftest som shuttle for virksomhed­er og hoteller og kan stadig vælges i størrelser­ne Compact, Long og Extra Long. Under motorhjelm­en er det business as usual. Her ligger nemlig den velkendte R4-dieselmoto­r, som kan vælges med enten 163, 190 eller 237 hk, der trækker på baghjulene. Sidstnævnt­e tager vi en tur ud i det sydfranske, hvor Mercedes-benz har inviteret til test.

Motoren har godt med kraft, men det høres altså også. Specielt ved bykørsel op og ned i fart er der ingen tvivl om,

hvilken drivline, der er tale om. Det tager noget af komforten ved limousinek­ørsel – bilen egner sig bedst til motorvej og længere stræk.

Kører man kortere private ture mellem skole, hjem, arbejde og fodboldstæ­vner, er det EQV, man skal gå efter. Den har hidtil været valget for størstedel­en af de private kunder.

EQV trækker på forhjulene og fås i tre karrosseri­størrelser med 60 kwh eller 90 kwh batteri, som kan hurtiglade­s med henholdsvi­s 80 og 110 kw. Og det er en ganske anderledes behagelig stille tur at rulle rundt i byen i EQV. Man kan høre trafikken, og de smalle gyder i Cannes med scootere og forvirrede turister klares nemt. Sidespejle og bakspejl sikrer fuldstændi­g overblik, og vognen føles på intet tidspunkt uoverskuel­ig. Den elektriske accelerati­on giver mulighed for hurtig lydløs overhaling, og kørslen er komfortabe­l for både chauffør og passagerer. Vi prøvede begge dele.

Den kommende V-klasse benzinvari­ant virker også lovende. Motoren er ikke ny, men er en 2,0-liters 4-cylindret mild-hybrid benziner med 231 hk tilpasset til V-klasse fra Mercedes-benz C- og E-klasse. Og det har de gjort godt.

Nok var testuren ikke lang, men motoren virker meget mere rolig og velafbalan­ceret end dieselvari­anten. I hvert fald ved lavere hastighede­r; vi testede ikke på motorvej.

V- klasse fås i udstyrsver­sionerne V-klasse basis, Style, Avantgarde og Exclusive, mens EQV har Avantgarde som standard. Der fås flere forskellig­e opsætninge­r af undervogne­n, og alle drivliner er udstyret med 9 trins automatgea­r. V-klasse produceres i Vitoria i Spanien med opstart i marts med forventet lancering i Danmark til april.

V-klasse fås fra 1.263.367 kr., mens EQV fås fra 836.562 kr.

MERCEDES-BENZ EQV 300 LANG

Pris 905.100 kr. | Opbygning 6-sæders MPV, 90 kwh, forhjulstr­æk | Motor El | Ydelse

204 hk, 365 Nm | Topfart 140 km/t

0-100 km/t 12,1 sek. | Rækkevidde 351 km Årlig afgift 780 kr. | Mål (L/B/H) 514/ 193/ 190 cm Vægt/last/påhæng 2.816/684/0 kg Bagagerum 1.030- 4.630 liter

Dæk 245/45R18 | Lanceres i DK April

Vi synes

Der er gode nyheder til både profession­elle chauffører og velhavende familier.

 ?? ?? Fronten er opdateret med nye Led-lygter. Bil Magasinet var inviteret til Frankrig af Mercedes-benz.
Fronten er opdateret med nye Led-lygter. Bil Magasinet var inviteret til Frankrig af Mercedes-benz.
 ?? ??
 ?? ?? Den nydelige førerplads er en fryd for øjet med widescreen­skærm på tværs af instrument­brættet.
Den nydelige førerplads er en fryd for øjet med widescreen­skærm på tværs af instrument­brættet.
 ?? ?? ◀
De velkendte diesel- og elmotorer kører videre, men sidst på året følger en benziner, som virker mere harmonisk.
◀ De velkendte diesel- og elmotorer kører videre, men sidst på året følger en benziner, som virker mere harmonisk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark