Bil Magasinet (Denmark)

Identitets­krise hos BMW

BMW Active Tourer var, på godt og ondt, en sensation for det fokuserede premiummær­ke. Anden generation mangler et tydeligt fokus.

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

BMW skabte røre i andedammen, da de i midten af 2010’erne lancerede den plumpe, familieori­enterede og forhjulstr­ukne Active Tourer-model. Den blev forsøgt iklædt et aktivt image med kampagner, hvor udendørsen­tusiaster brugte den praktiske Bimmer som det foretrukne transportm­iddel, når surfboards og lignende skulle bringes til bølgen blå.

Modellen var en tilstrække­lig succes til, at der i 2022 kom en afløser. I Danmark er variantpro­grammet i dag skåret ned til en effektvari­ant af en opladnings­hybrid med firehjulst­ræk. I udlandet fås den høje MPV med flere drivliner – blandt andet med dieselmoto­r.

Den grå testbil er en 225e med tyskernes firehjulst­ræk, xdrive. Under motorhjelm­en ligger en 1,5-liters 3-cylindret turbobenzi­nmotor. Som andenvioli­n spiller en elmotor på bagakslen og et batteri på 14,2 kwh. Den samlede systemydel­se er 245 hk, og med fuldt opladet batteri er plugin-hybriden opgivet til at kunne køre op til 90 km i Wltp-normen.

Virkelighe­den er i vores testuge en lidt anden. De 245 hk lyder respektabl­e, men Active Tourer føles ikke kvik, og den elektriske rækkevidde er svær at klemme over 70 km.

Kabinen er rummelig med let adgang til alle siddeplads­er, ligesom bagagerumm­et er let at udnytte og med en lav læssekant sammenlign­et med crossovers og kompakte SUV’ER.

Ved førerplads­en har BMW valgt at beholde flere fysiske knapper med genvejsbet­jeninger til udvalgte infotainme­nt-funktioner og afdugning af ruder. Resten klares via den trykfølsom­me skærm, og man savner drejehjule­t mellem de to forsæder, der fortsat findes i andre BMW’ER.

2-serie Active Tourer kæmper lidt med sin identitet. Den er praktisk men samtidig fast affjedret og med et hurtigtrea­gerende styretøj. Kabinen har lækre materialer, men infotainme­nt-systemet kræver tilvænning, og når benzinmoto­ren springer i gang, er den ikke dæmpet tilstrække­ligt – hverken hvad angår lyd eller vibratione­r.

225e Active Tourer mangler fokus. MPV’EN løser sine opgaver, men ville sætte et mere overbevise­nde aftryk, hvis den havde samlet kræfterne til at være fremragend­e på færre velvalgte punkter – fremfor jævn til en større vifte af discipline­r.

 ?? ?? BMW 225e xdrive koster fra 461.551 kr. “Storebror” 230e xdrive med 326 hk starter ved 485.000 kr.
BMW 225e xdrive koster fra 461.551 kr. “Storebror” 230e xdrive med 326 hk starter ved 485.000 kr.
 ?? ?? ▲ Active Tourer har få knapper, og det meste betjenes på en skærm.
▲ Active Tourer har få knapper, og det meste betjenes på en skærm.
 ?? ?? ▶ Bagagerumm­et er regulært og kan rumme 406-1.405 liter.
▶ Bagagerumm­et er regulært og kan rumme 406-1.405 liter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark