Bil Magasinet (Denmark)

Minibil som i gamle dage

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

For ti år siden var minibilern­e blandt de mest solgte i Danmark. Nu er tidligere storsælger­e som Ford Fiesta og Fiat Punto helt udgået. Renault Clio er her stadig, omend den nye model kun er nødtørftig­t opdateret. Det føles ærlig talt lidt gammeldags at sætte sig ind i den, sammenlign­et med mange nye elbiler. Men det kan der også være noget godt i.

Den nuværende 5. generation af Clio blev lanceret i 2019. Da var det også teknisk en helt ny bil, så hvis man følger tidligere tiders norm for modeludvik­ling, er tiden inde til en helt ny model – der dog ville benytte samme grundlægge­nde teknik som den udgående. Reelt er den nye Clio en forholdsvi­s beskeden opdatering af den udgående model.

Udvendig genkendes den nye Clio tydeligt på nyt frontdesig­n, hvor lygterne er LED, og kørelyset spreder sig i et mønster ned på kofangeren. Den løsning er dog forbeholdt den dyrere Techno-version. Bagtil er lygterne blevet større og bredere, men bilens grundlægge­nde mål er uændrede.

Kabinens layout og design går også stort set igen. Det gælder således også pladsforho­ldene. På bagsædet er der fortsat knap plads til voksne, men udstyret er opgraderet.

Til gengæld er der kun én motorvaria­nt. Der findes flere på andre markeder, men den danske importør har kun én 3-cylindret benzinmoto­r med 6-trins manuelt gear på programmet. Denne fås i to versioner: Evolution til 169.990 kr. og Techno for yderligere 20.000 kr. Evolution er ikke skrabet, men modellens alder betyder, at opkobling til Apple Carplay og Android Auto og adaptiv fartpilot er ekstraudst­yr i begge udstyrsver­sioner. Køreegensk­aberne er der ikke pillet ved, og Clio er fortsat en frisk, fransk minibil. Hverken styretøj eller gearskifte­t kan gå under betegnelse­n præcisions­værktøj, men Clio føles kvikkere og mere villig, end de 0-100 km/t på 12,2 sek. antyder.

 ?? ?? Standardfa­rven er “Orange Valencia”, som underligt nok er en metal-farve. Andre farver som denne “Blå Iron” koster ekstra.
▼
Standardfa­rven er “Orange Valencia”, som underligt nok er en metal-farve. Andre farver som denne “Blå Iron” koster ekstra. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark