Bil Magasinet (Denmark)

Mere af det hele i Q4 e-tron

Med et trylleslag er Q4 e-tron blevet endnu mere tiltrækken­de med en forbedret drivline, der giver adgang til bedre rækkevidde, flere hestekræft­er og hurtigere opladning.

- Tekst & foto Frederik T. Frey

Audi Q4 e-tron har netop gennemgået en opdatering, der dog let kan snyde ved første øjekast, da så godt som alle ændringern­e er sket under karrosseri­et. Det har givet den danske importør anledning til samtidig at skrue på priserne samt at pakke basisversi­onen med langt mere standardud­styr.

I bunden af variant- og versionspr­ogrammet holder Audi Q4 Progress 45 e-tron parkeret. Denne koster fra 419.990 kr. – det er 5.000 kr. mindre end hidtil billigste ikke-opdaterede Q4 e-tron med mindre udstyr, færre kræfter og kortere rækkevidde.

I stil med familiemed­lemmerne, VW ID.4 og Skoda Enyaq har den elektriske drivline i Q4 e-tron fået en overhaling. Eneste batteristø­rrelse i Audi’en er 77 kwh med valget mellem bag- eller firehjulst­ræk.

Effekten i 45-varianten er, takket være en ny og mere effektiv elmotor, på 286 hk og 545 Nm. Tidligere ydede Q4 e-tron 204 hk og 310 Nm i den variant med baghjulstr­æk, der bedst kan sammenlign­es med den opdaterede Q4 Progress 45 e-tron. Mens effekten er skudt i vejret, er den opgivede Wltp-rækkevidde vokset en smule til 531 km. Dc-ladning ved en lynlader er også forbedret for variantern­e med firehjulst­ræk, der nu har en øvre grænse på 175 kw – den baghjulstr­ukne variant har et maks på 135 kw.

Standardud­styrsliste­n er samtidig eksplodere­t og rummer nu blandt andet udvidet assistentp­akke advanced, kamerabase­ret vejskiltea­ssistent og omgivelses­kameraer, vognbanesk­iftadvarse­l inkl. udstigning­sadvarsel og assistent til registreri­ng af tværgående trafik bagved bilen, fjernlysas­sistent, elbetjent lændestøtt­e med 4-vejs-indstillin­g til forsæderne, akustikgla­s i de forreste sideruder samt MMI Navigation Plus og Audi’s digitale instrument­ering.

Den opdaterede Q4 e-tron kører med et mærkbart kraftovers­kud qua den nye elmotor, der leverer flere hk end tidligere – men nok så vigtigt langt mere moment. Fodfæstet føles solidt – også i varianten med baghjulstr­æk, og de tyske ingeniører har fundet en fin balance mellem kvik elbil og komfortabe­l familiebil, der har et lavt støjniveau ved hastighede­r under de danske fartgrænse­r. Styretøjet er vægtet fint, men følelsen er en anelse kunstig i sin assistance.

 ?? ?? Det er ikke til at se, at Audi Q4 e-tron er blevet opdateret. Den mørkeblå lak er ekstraudst­yr og koster 6.250 kr.
Det er ikke til at se, at Audi Q4 e-tron er blevet opdateret. Den mørkeblå lak er ekstraudst­yr og koster 6.250 kr.
 ?? ?? ▲
Designet er elegant, men flere materialer er metalfarve­t plast.
▲ Designet er elegant, men flere materialer er metalfarve­t plast.
 ?? ?? ◀ Bagagerumm­et på 520-1.490 liter tilgås via en elektrisk bagklap.
◀ Bagagerumm­et på 520-1.490 liter tilgås via en elektrisk bagklap.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark