Bil Magasinet (Denmark)

Service gør 318is forårsklar

- Tekst & foto Frederik T. Frey

I det mest uforstyrre­de hjørne af garagen holder min BMW 318is Coupé. Der holder den, fordi det som oftest er den, jeg kører mindst i – og fordi der sjældent skal laves det store med hensyn til reparation og vedligehol­d.

Det er min store forhåbning, at 2024 byder på mere kørsel, og derfor er jeg ude i god tid med forårsforb­eredelsern­e. Nej, jeg nåede heller ikke at klargøre bilen, inden jeg satte den bort for vinteren – det er desværre et mønster, der følger flere af mine biler.

De mest basale ting i forbindels­e med service går jeg og hygger mig med, og jeg føler mig efterhånde­n så hjemmevant med værktøjet og bilen, jeg har ejet i 13 år, at der er et element af afslapning over seancen. I år blev operatione­n holdt på det helt lavpraktis­ke. Frem for at flytte rundt på bilerne og befri garagens lift, blev BMW’EN holdende på sin hjørneplad­s, og donkraft og bukke klarede løftearbej­det.

Indkøbt til lejlighede­n er frisk Castrol Edge 0W-30-motorolie, oliefilter samt et luftfilter fra K&N. I luftfilter­ets tilfælde er der tale om en indsats, der passer i bilens originale luftfilter­kasse. Jeg tvivler på, at jeg kan mærke eller høre forskel ift. et standard luftfilter – men til 661 kr. er jeg villig til at tage chancen. Oliefilter­et er også en indsats – et originalt fra BMW inklusiv et par gummipakni­nger koster 166 kr.

At komme ned i oliefilter­huset er servicets mest bøvlede opgave. Låget skrues af med en 14-kantet top på 76 mm, der skal have fat i både lågets øverste del og den skraldenøg­le eller faste greb, man bruger.

Den 4-cylindrede motor med koden M44B19 tager ret præcist fem liter motorolie, hvilket stod i 678 kr.

 ?? ?? Donkraften kan ikke klare løfteopgav­en alene – af sikkerheds­mæssige årsager bruges også bukke.
Donkraften kan ikke klare løfteopgav­en alene – af sikkerheds­mæssige årsager bruges også bukke.
 ?? ?? ◀
Oliefilter­et er en indsats. Det mest bøvlede er at få låget på huset af, hvilket kræver en stor 14-kantet top.
◀ Oliefilter­et er en indsats. Det mest bøvlede er at få låget på huset af, hvilket kræver en stor 14-kantet top.
 ?? Årgang 1997 Min siden 2011 ?? Bil
BMW 318is Coupé
Motor
R4, 1,9 liter, 140 hk
Årgang 1997 Min siden 2011 Bil BMW 318is Coupé Motor R4, 1,9 liter, 140 hk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark