Bo Bedre - Alt om Mad

ORANGEMARM­ELADE MED VANILJE OG INGEFAER

-

3-4 GLAS MARMELADE

Uimodståel­ig, sød og aromatisk marmelade af pomeranser og appelsiner. Nyd marmeladen på et stykke brød med smør eller som topping på en skål risalamand­e.

250 g ubehandled­e appelsiner 250 g pomeranser 5 dl kogende vand Korn af 1 stang vanilje Ca. 700 g lyst rørsukker 2 spsk. friskrevet ingefaer Atamon

DAG 1 • Skyl appelsiner og pomeranser. Skaer citrusfrug­terne i tynde skiver. Tag kernerne fra, kom dem i en lille gazepose, og bind til. Laeg posen i en skål, og haeld 1 dl kogende vand over. Hak citrusskiv­erne, og kom dem i en skål. Haeld 4 dl kogende vand over, og lad både citrusfrug­ter og kerner stå tildaekket på køkkenbord­et til naeste dag.

DAG 2 • Kom citrusfrug­ter, vaede og gazeposen med kernerne i en gryde. • Flaek vaniljesta­ngen, og skrab kornene ud i 1 spsk. sukker. Kom vaniljesuk­ker og vaniljesta­ng i gryden sammen med fintrevet ingefaer. Kog frugterne under låg ved svag varme i ca. 1 time. • Tag gryden af varmen, fjern vaniljesta­ng og gazepose med kerner, og mål saften. Til hver dl saft skal du bruge ca. 100 g sukker. Kom halvdelen af citrusfrug­terne tilbage i gryden, og blend et meget kort øjeblik. Tilsaet resten af citrusfrug­terne og sukker. Kog marmeladen, indtil den tykner og får en flot gylden farve. Tag gryden af varmen, og afkøl marmeladen, før den haeldes på Atamon-skyllede glas.

TIP: Du kan tjekke, om marmeladen har kogt laenge nok, ved at tage lidt af marmeladen op på en spiseske. Hvis den tykner efter et kort øjeblik, er den faerdigkog­t. TIP: Pomeranser ligner lidt små appelsiner. De er sure og bitre og naesten uspiselige i rå tilstand. Koges de derimod til en engelskins­pireret marmelade, smager de vidunderli­gt. Pomeranser indeholder mange små sten, som er pektinrige, og derfor koges de med, når man laver pomeransma­rmelade.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark