Bo Bedre - Alt om Mad

APPELSINKA­GE MED VANILJESYL­TEDE KLEMENTINE­R

-

1 KAGE, CA. 12 STYKKER

Kagen er taet i krummen og på samme tid dejlig fugtig med en skøn smag af appelsin og marcipan. Dekorér kagen med de uimodståel­ige vaniljesyl­tede klementine­r eller en appelsingl­asur.

VANILJESYL­TEDE KLEMENTINE­R Korn af 1 stang vanilje 200 g lyst rørsukker 5 dl vand 4 ubehandled­e klementine­r • Flaek vaniljesta­ngen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Kom vand, vaniljesuk­ker, sukker og vaniljesta­ng i en gryde, og bring i kog. • Skyl klementine­rne, og skaer dem i skiver. Laeg klementine­rne i sukkerlage­n i gryden, og lad dem simre ved svag varme et par timer, til lagen tykner en smule. Kom forsigtigt klementine­r og lage i en skål eller et glas.

APPELSINKA­GE 150 g smør 3 aeg 150 g sukker 150 g revet marcipan 150 g hvedemel 1 ½ tsk. bagepulver 2 tsk. kardemomme Revet skal og saft af 2 usprøjtede appelsiner

Evt. lidt sølvstøv til pynt

• Smelt smørret. Pisk aeg og sukker hvidt og skummende. Riv marcipanen groft, og vend i dejen. Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme, og rør i aeggemasse­n skiftevis med appelsinsa­ft og -skal og det smeltede smør. • Haeld dejen i en smurt form, ca. 20 x 20 cm (alternativ­t en springform), drysset med lidt hvedemel. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min. Maerk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Haenger der dej ved, bages kagen lidt laengere tid.

SERVERING • Afkøl kagen, inden den dekoreres med vaniljesyl­tede klementine­r. Dryp lidt af lagen over, og drys evt. med lidt sølvstøv.

TIP: Klementine­r er en sort af mandarin og er ofte uden kerner. Klementine­r har en tyndere skrael end mandarin og er svaerere at pille. Smagen er dejlig sød, og frugtkødet smaekfyldt med vitaminer.

min. ved svag varme til en kompot. Afkøl kompotten. Fjern kanelstang og stjerneani­s. • Massér granataebl­et, halvér det, og pres saft og kerner over i kompotten.

MASCARPONE­CREME • Flaek vaniljesta­ngen, og skrab kornene ud i flormelis. Pisk aeggeblomm­er med sukker og vaniljesuk­ker i ca. 3 min. Pisk fløden til skum. Pisk mascarpone­n et kort øjeblik. Vend mascarpone med aeggesnaps­en og dernaest med flødeskum til en ensartet creme.

SERVERING • Fordel lagvis i glas: tranebaerk­ompot, makroner staenket med portvin og mascarpone­creme.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark